ΗΠΑ αστυνομική βία: Σκληρό βίντεο – Αστυνομικός πυροβολεί στο στήθος 18χρονο στην Ουάσινγκτον

Μοιραστείτε το:

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (3/9) ένα σκληρό βίντεο που κατέγραψε κάμερα, η οποία ήταν τοποθετημένη στο στήθος αστυνομικού, και δείχνει τη στιγμή που ένας 18χρονος μαύρος άντρας πυροβολείται και τελικά, σκοτώνεται από πυρά ενός αξιωματικού.

Κατά τη διάρκεια του νέου τραγικού περιστατικού της Τετάρτης, ο νεαρός Ντον Κάι πυροβολήθηκε μία φορά στο στήθος και αργότερα κηρύχθηκε νεκρός σε τοπικό νοσοκομείο.

Δείτε το τραγικό βίντεο με τις σκληρές εικόνες

Το Μητροπολιτικό Τμήμα της αστυνομίας ανέφερε ότι οι αξιωματικοί ανταποκρίθηκαν για ένα περιστατικό στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, σχετικά με αναφορές για την παρουσία ενός άνδρα με όπλο, στην περιοχή. Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να κατευθύνονται σε ένα παρκαρισμένο όχημα όπου κάθονται ο Κέι και ένας άλλος άντρας – πριν και οι δύο ξεκινήσουν να τρέχουν. Ο Κέι, φορώντας σκούρα τζιν και λευκή μπλούζα, φαίνεται να κρατάει ένα αντικείμενο στο χέρι του, καθώς γυρίζει και βλέπει τον αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβολεί μια φορά στο στήθος.

Ο 18χρονος πέφτει στο έδαφος και ακούγεται να φωνάζει, σφίγγοντας το στήθος του, ενώ το πουκάμισό του έχει γεμίσει με αίμα. Ο αξιωματικός στη συνέχεια αρχίζει να ψάχνει το όπλο που του είπαν ότι κρατούσε ο Κέι και το βρίσκει, έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, λέγοντας «Το βρήκα, αυτό ήταν που κρατούσε».

Νεκρός αφροαμερικανός – Αστυνομικοί τον έπνιξαν με σακούλα στο κεφάλι

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο όπου τρεις αστυνομικοί έχουν ξαπλώσει στο οδόστρωμα έναν αφροαμερικανό υπό την επήρεια ναρκωτικών και του έχουν βάλει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να χάσει τις αισθήσεις του και να αποβιώσει μία εβδομάδα αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη στο Ρότσεστερ με θύμα τον 41χρονο Ντάνιελ Προυτ. Ο Προυτ βρισκόταν σε παραλήρημα ύστερα από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυκλοφορούσε γυμνός στον δρόμο. Στις 3:15 ο αδερφός του ειδοποίησε τις αρχές για βοήθεια. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ