Ανατολική Μεσόγειος: Δύο νέες NAVTEX από την Τουρκία για ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Μοιραστείτε το:

Νέο επεισόδιο στην ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να εκδίδει για λογαριασμό της Ρωσίας Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή. Oυσιαστικά, η Άγκυρα ενημερώνει τα ερευνητικά σκάφη Barbaros και Oruc Reis που πλέουν στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις των Ρώσων, όπως σημειώνεται και στη σχετική ενημέρωση.

Η διπλή ναυτική οδηγία, όπως αναφέρει η hurriyet, θα γίνει με πραγματικά πυρά, εντός του Σεπτέμβρη, με την ονομασία «ρωσικές ασκήσεις πυρός». Οι δύο ασκήσεις θα γίνουν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή, στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ανατολικά της Κύπρου.

Η πρώτη NAVTEX αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου και στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 του ίδιου μήνα. Η δεύτερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα ανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα. Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ragıp Soylu, σε ανάρτησή του στο Twitter, δημοσίευσε τις περιοχές του χάρτη στις οποίες αναφέρονται οι τουρκικές NAVTEX.

Είναι προφανές πλέον πως στην ανατολική Μεσόγειος δημιουργείται μια έκρυθμη κατάσταση καθώς υπάρχει υπερσυγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα οι στόλοι: Ελλάδας, Τουρκίας, Γαλλίας, ΗΠΑ, Ρωσίας. Στην Κύπρο επίσης υπάρχουν οι βρετανικές βάσεις, ενώ Ισραήλ και Αίγυπτος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Διέψευσε μετά από 24 ώρες η Τουρκία το δημοσίευμα της Die Welt: Δημιούργημα της φαντασίας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ διέψευσε το δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο έκανε λόγο για επιθυμία του Ερντογάν να βυθιστεί ελληνικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο. «Είναι δημιούργημα της φαντασίας», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το γερμανικό δημοσίευμα. Χαρακτηριστικά ο Ακσόι αναφέρει σύμφωνα με τη Yeni Safak: «Τα νέα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα της φαντασίας.

Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε κατηγορίες εναντίον της χώρας μας βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με το διεθνές έθιμο και νόμο».

Ελληνοτουρκικά Ερντογάν: Η Άγκυρα διαψεύδει το δημοσίευμα της Die Welt: «Είναι φαντασιόπληκτο» [vid]

Welt: Ο Ερντογάν είχε ζητήσει να βυθιστεί ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο

Άρθρο της γερμανικής Welt αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει από το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο.

«Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν», αναφέρει ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος το οποίο τονίζει μεταξύ άλλων πως «μια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απειλεί στην ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια η Welt κάνει μία αποκάλυψη επικαλούμενη στρατιωτικούς κύκλους. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό τη βύθιση ενός ελληνικού πλοίου στη Μεσόγειο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ