Νίκος Κοτζιάς Πράττω: Αυτόνομη πορεία – Τέλος οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Τέλος στη σχέση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε την αυτόνομη πλέον πορεία του «Πράττω» κόβοντας κάθε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας και στα ελληνοτουρκικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε στις 28.8.2020 το ΠΣ του ΠΡΑΤΤΩ και εξέτασε την κατάσταση στη χώρα. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η αυτονομία και η ενίσχυση της προοδευτικής, Πατριωτικής-Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η πολιτική των υποχωρήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδυνατίζει τη διεθνή θέση της χώρας, ενώ ενισχύει τις ανισότητες στην κοινωνία. Οι ζημίες της για τη ζωή των Ελλήνων, την οικονομία και την κοινωνία, για την ίδια την ακεραιότητα της Πατρίδας μπορεί να είναι καταστροφικές.

Η υγειονομική κρίση επανέρχεται με σφοδρότητα. Δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος που πέρασε για την αναβαθμισμένη στελέχωση των σχολείων και των νοσοκομείων, για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής τους. Απαιτούνται άμεσα μέτρα διόρθωσης της κατάστασης.

Η οικονομική κρίση βαθαίνει και φτωχοποιεί όλο και περισσότερους. Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας. Ειδικής στήριξης του πρωτογενή τομέα. Της εργασίας. Των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να προετοιμαστεί και υλοποιηθεί το άλμα της χώρας προς την 4η βιομηχανική επανάσταση. Την διάχυση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της πατρίδας, του λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας.

Η κρίση στα ελληνοτουρκικά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η πρώτη πρώην αποικιοκρατική δύναμη που επιδιώκει να αρπάξει εκ νέου θάλασσες και εδάφη. Αναδεικνύει, ακόμα,την ανικανότητα της ΝΔ να διαχειριστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να αξιοποιήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

(EUROKINISSI/)

Το δημοκρατικό έλλειμμα της χώρας, ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφόρησης, ο αυξανόμενος αυταρχισμός, οι καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης συσσωρεύουν νέα προβλήματα.
Η χώρα βαδίζει προς μια μεγάλη, πολύπλευρη, βαθιά κρίση. Έχει άμεσα ανάγκη από ουσιαστική αντιπολίτευση που να αντιστέκεται σε όλα τα πεδία, ουσιαστικά και με γνώση. Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, ο μόνος δρόμος λύσης των προβλημάτων είναι το βάθεμα της δημοκρατίας

Η υλοποίηση του στόχου μιας άλλης πορείας της χώρας, απαιτεί τη σύμπτυξη ενός μεγάλου αντιδεξιού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου. Την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Τη συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατίας και κυριαρχίας της χώρας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. Στόχος είναι, μια άλλου είδους διακυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού, των πολιτών.

Ο τόπος, έχει ανάγκη αυτόνομης ισχυρής πατριωτικής-δημοκρατικής αριστεράς. Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν την εξόρμησή του, από την 1η Οκτωβρίου, για την οργάνωση νέων μελών και την οικονομική-υλική στήριξή του.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ