Νίκος Γκάλης και Νίκος Αναστόπουλος μαζί στην παραλία και σπάνια φωτογραφία

Μοιραστείτε το:

Μία σπάνια φωτογραφία από το καλοκαίρι του 1987 μας έστειλε αναγνώστης μας με τον Νίκο Γκάλη, την αδικοχαμένη πρώτη σύζυγό του, Τζένη Γκάλη αλλά και τον Νίκο Αναστόπουλο σε μία ιδιαίτερη στιγμή. Την εν λόγω εποχή ο Νίκος Γκάλης μόλις είχε γίνει πρωταθλητής Ευρώπης τον Ιούνιο του 1987, ενώ ο Νίκος Αναστόπουλος είχε γυρίσει τη διαφήμιση Rexona.

Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική σεζόν (1987-88) ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε το βήμα στο εξωτερικό, πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στην Αβελίνο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς στη διεθνή καριέρα του δεν κατάφερε αξιοσημείωτα πράγματα, ενώ ακολούθησε και μέτρια πορεία στη προπονητική του καριέρα.

Δείτε την retro φωτογραφία με τον Νίκο Αναστόπουλο στα αριστερά, την αδικοχαμένη Τζένη Γκάλη στη μέση και στα δεξιά τον Νίκο Γκάλη

Λίγα λόγια για τον Νίκο Γκάλη

Ο Νίκος Γκάλης (Νικόλαος Γεωργαλής, 23 Ιουλίου 1957) είναι Ελληνοαμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής και ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες. Θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών. Το 2017 έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που εντάχθηκε στο Hall Of Fame, περνώντας έτσι στο “πάνθεον” του παγκόσμιου μπάσκετ.

Γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1957 στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Γιος μεταναστών με καταγωγή από τη Ρόδο (ο πατέρας του ήταν από τον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου) και την Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε αρχικά με την πυγμαχία, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η καλαθοσφαίριση. Το 1975 εισήχθη στο καθολικό πανεπιστήμιο του Σίτον Χολ, του οποίου η ομάδα μπάσκετ φημίζεται για τις διακρίσεις της. Ξεχώρισε γρήγορα και έγινε ένας από τους καλύτερους καλαθοσφαιριστές του κολλεγιακού πρωταθλήματος.

Αγωνιζόταν στη θέση του σούτιγκ γκαρντ και σκόραρε με μεγάλη ποικιλία κινήσεων. Αγαπημένη του κίνηση το τζαμπ σουτ από μέση απόσταση ή το λέι απ με σπάσιμο στον αέρα (πολλές φορές με ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα να αμύνεται μπροστά του).

Την περίοδο 1978-79 αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ στο κολεγιακό πρωτάθλημα του NCAA με 27,5 πόντους μ.ο. πίσω από τον δεύτερο (και μετέπειτα θρύλο του ΝΒΑ) Λάρι Μπερντ. Στο τέλος εκείνης της σεζόν συμμετείχε στο ντραφτ (θεσμοθετημένη διαδικασία επιλογής μελλοντικών επαγγελματιών από αθλητικά σωματεία στις Η.Π.Α.) του NBA και επιλέχθηκε από την ομάδα Boston Celtics μόλις στον τρίτο γύρο της διαδικασίας και συνολικά την 68η θέση.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ