Κορονοϊός νεκροί: Δεύτερος θάνατος στη Μυτηλίνη – 268 τα θύματα

Μοιραστείτε το:

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς κατέληξε στοΓενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» ένας 80χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα. Είναι ο δεύτερος θάνατος που καταγράφεται στο νησί της Λέσβου, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θανάτων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός σε 268.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει τέσσερις θανάτους στη χώρα και 183 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Η γεωγραφική κατανομή

Από τα 183 επιπλέον κρούσματα, τα 173 είναι εγχώρια. Από τα εγχώρια, τα 46 συνδέονται με συρροές, 12 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ 10 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

– 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 9 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 8 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ηράκλειο Κρήτης

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα: Διαβάστε Αναλυτικά

Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο

Στο Μοσχάτο μια 28χρονη νοσηλεύτρια ανέβασε πυρετό την Παρασκευή πηγαίνοντας να εργαστεί. Στη συνέχεια έκανε τεστ κορονοϊού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το οποίο βγήκε θετικό το Σάββατο.

Η 28χρονη ενημέρωσε τη μονάδα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η νοσηλεύτρια βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ μέχρι στιγμής κανείς άλλος στη δομή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Ωστόσο, προληπτικά το γηροκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα. Η 28χρονη εργαζόταν στον πρώτο όροφο του γηροκομείου, όπου φιλοξενούνται 17 ηλικιωμένοι. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να εξετάσει για κορονοϊό τους 35 εργαζόμενους και τους 67 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο τηρούνταν πολύ προσεκτικά τα πρωτόκολλα ως προς τους επισκέπτες. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Ευθυμίου, σε αυτό τον οίκο ευγηρίας, φιλοξενείται και η μητέρα του, γι’ αυτό όπως είπε, έχει διπλή αγωνία. «Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο» τόνισε ο δήμαρχος για το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στο γηροκομείο, ζητώντας από όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα που σύστησε η πολιτεία.

Μαζικοί έλεγχοι σε γηροκομεία και άλλες κοινωνικές δομές

Την ίδια ώρα μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορoνοϊό ξεκινούν σήμερα σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, τις παραπάνω δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ