Άνοιγμα σχολείων Αγγλία: Αποβολή για όποιον μαθητή βήξει ή φταρνιστεί επίτηδες

Μοιραστείτε το:

Στην Ευρώπη, τα σχολεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους παρά την αναζωπύρωση της επιδημίας, με νέες υγειονομικές συνήθειες οι οποίες έχουν στόχο να αποφευχθούν πάση θυσία οι εστίες μόλυνσης. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στη Μεγάλη Βρετανία τα σχολεία ανοίγουν ξανά την  Τρίτη (01.09.2020) με κανονισμούς πολύ αυστηρότερους από εκείνους με τους οποίους τελείωσε η προηγούμενη σχολική χρονιά το καλοκαίρι.

Σχεδόν όλα τα σχολεία έχουν αποφασίσει ότι δεν είναι ασφαλές να εντάξουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά σε αίθουσες διδασκαλίας. Μία από τις πιο αυστηρές πολιτικές συμπεριφοράς έχει εκπονηθεί από την Ακαδημία «Ark Alexandra» στο Χέιστινγκς, στο ανατολικό Σάσεξ.

Σε επιστολή του προς τους γονείς, ο Jerome Scafe, αναπληρωτής διευθυντής, παρουσίασε τις νέες «κόκκινες γραμμές του σχολείου τους, που ορίζει ο κορονοϊός». Προειδοποίησε: «Οι ακόλουθες συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή για κάποιο χρονικό διάστημα: Εσκεμμένος ή κακόβουλος βήχας, φτάρνισμα σε οποιοδήποτε σημείο της τάξης, χιουμοριστικά ή ακατάλληλα σχόλια ή άλλες δηλώσεις σχετικά με τον κορονοϊό, σκόπιμη φυσική επαφή με οποιοδήποτε άλλο άτομο, επανειλημμένη αποτυχία στο να ακολουθήσει τις οδηγίες».

Η Ακαδημία «Byron» στο Άκτον του δυτικού Λονδίνου, έχει υιοθετήσει νέα πολιτική συμπεριφοράς των μαθητών: «Ορισμένες συμπεριφορές (π.χ. βήχας σκόπιμα προς το πρόσωπο άλλου ατόμου) που θα χαρακτηρίζονταν  προηγουμένως «απλά αντικοινωνικές», τώρα θα θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές». Ένας μαθητής που σκοπίμως αγνοεί ή αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και την απόσταση που πρέπει να τηρεί  μεταξύ των συμμαθητών του, θα μετακινηθεί σε άλλη τάξη και εάν οι εκπαιδευτικοί καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι θέτει άλλους σε κίνδυνο, τότε οι γονείς να περιμένουν ότι το παιδί τους μπορεί να αποκλειστεί από τα μαθήματα.

Το «John Flamsteed Community School» στο Ντέρμπι έχει την δική του πολιτική: «Οι μαθητές θα έχουν συγκεκριμένες τουαλέτες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αυτό πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Αν ένας μαθητής αποφασίσει να μην σεβαστεί τους κανόνες, αυτό θα αντιμετωπίζεται ως πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».

Κάθε τάξη σε πολλά σχολεία θα έχει συγκεκριμένο χώρο στις τουαλέτες, και όποιο παιδί πάει σε τουαλέτα άλλης τάξης θα υφίσταται κυρώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολεία επιβάλλουν να μη βγαίνουν καθόλου τα παιδιά από την αίθουσά τους, ακόμη και να τρώνε το γεύμα τους πάνω στο θρανίο τους.

Μία άλλη αλλαγή που θα παρατηρήσουν οι μαθητές όταν επιστρέψουν στην τάξη τους, είναι ότι ο καθένας δεν θα έχει πλέον το δικό του πλαστικό κύπελλο ή μπουκάλι για πόσιμο νερό. Κάποια σχολεία έχουν προμηθευτεί πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης – ανακυκλώσιμα – με μυτερό πάτο για να μην στέκονται. «Θα είναι μυτερά τα κύπελλα, ώστε να μην μπορούν να τοποθετηθούν πουθενά. Όταν ένα παιδί χρειάζεται νερό πρέπει είτε να το καταναλώσει άμεσα και να πετάξει το ποτήρι».

Το «North Ormesby Primary Academy», στο Μίντλεσμπρο, έχει δημοσιεύσει βίντεο μικρού μήκους στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να δουν τι πρέπει να προσέχουν όταν φτάσουν ξανά στις πύλες του.  Σημειώνεται ότι κάθε σχολείο ακολουθεί τη δική του τακτική.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ