Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία του υπουργού άμυνας με την Γερμανίδα ομόλογό του

Μοιραστείτε το:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογό του Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, στην περιοχή καθώς και η επικείμενη άτυπη σύνοδος των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Κατέπλευσε στην Σούδα το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams

Στο ναύσταθμο της Σούδας έφτασε, όπως αναμενόταν, το πρωί της Τρίτης ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams. Το αμερικανικό πλοίο-πλωτή βάση αναμένεται να δέσει κατά το μεσημέρι στο κρηπίδωμα Κ-14 του ναυστάθμου στο Μαράθι. Το USS Hershel «Woody» Williams θα φτάσει στην Ελλάδα από την Ιταλία όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για ανεφοδιασμό.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά την καθέλκυσή του τον Μάρτιο, έχει μήκος 230 μέτρα και ανήκει στον 6ο στόλο. Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του από τον πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ιβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον πρόεδρο Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945. Την άφιξη του εν λόγω πλοίου στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Το πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καλοσώρισε στην Ελλάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην χώρα, Τζέφρι Πάιατ. Όπως εξήγησε το συγκεκριμένο πλοίο είναι «η τελευταία προσθήκη στην αμερικανική παρουσία στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, μια φωτογραφία από την στιγμή που το USS Hershel «Woody» Williams καταπλέει στο κρηπίδωμα 14 στο Μαράθι ο κ. Πάιατ έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση «αυτό είναι ένα μεγάλο πλοίο».

Την άφιξη του εν λόγω πλοίου στην Ελλάδα είχε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Oruc Reis: «Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε», δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού

Ενόχληση επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Διακόπουλο και τα όσα είπε στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο OPEN TV. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούσαν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη. Τόνιζαν, δε, πως το Oruc Reis δεν διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει επανειλημμένως τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το ερευνητικό πλοίο έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο αντιναύαρχος ε.α. ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. «Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Διακόπουλος απάντησε:

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε – γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Oruc Reis: Δείτε LIVE την πορεία του

Τούρκοι χάκερς: Παραβίασαν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας

Επίθεση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του 424 Γ.Σ.Ν.Ε. πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερς το πρωί της Τρίτης. Οι Τούρκοι ανάρτησαν μία φωτογραφία με το τουρκικό πλοίο Oruc Reis και έγραφαν το εξής μήνυμα: “Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μαρτύριο τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο #BlueHomeLand”. Οι Τούρκοι χάκερς επιτέθηκαν και στην σελίδα του 424 Γ.Σ.Ν.Ε., καθώς και εκεί ανάρτησαν την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Η ομάδα «RootAyyildiz» χάκαρε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας

Οι Τούρκοι χάκαραν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας. Σε όποιον επιχειρεί να εισέλθει στην ιστοσελίδα, το μήνυμα που εμφανίζεται είναι το εξής: «για κάθε επίθεσή σας στο Oruc Reis θα έχετε μια απάντηση μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, η επίθεση αποδίδεται στην ομάδα «RootAyyildiz».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ