Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Μοιραστείτε το:

Το παραμύθι για τη Λειψία συνεχίζεται. Η γερμανική ομάδα «καθάρισε» την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1) στα προημιτελικά του Champions League και για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στους «4», όπου θα συγκρουστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν! Το σύνολο του Νάγκελσμαν ήταν πιο απειλητικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δικαίως προηγήθηκε στο 51’ με κεφαλιά του Όλμο.

Από την άλλη, οι «κολτσονέρος» απάντησαν με πέναλτι του Ζοάο Φέλιξ στο 71’. Εντούτοις, η Λειψία δεν πτοήθηκε και με τυχερό γκολ του Άνταμς στο 88’, έφτασε στη νίκη-πρόκριση. Στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας, η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε με τον… αέρα του φαβορί στον προημιτελικό με τους Γερμανούς, ωστόσο δεν κατάφερε να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με την ομάδα του Νάγκελσμαν να έχει ελαφρά υπεροχή και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς: στο 4’ ο Χάστελνμπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι Ισπανοί «απάντησαν» στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Σάβιτς στο 10’, με τον Γκουλάσι να μπλοκάρει, ενώ απείλησαν ξανά τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Καράσκο. Οι Ισπανοί «απάντησαν» στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Σάβιτς στο 10’, με τον Γκουλάσι να μπλοκάρει, ενώ απείλησαν ξανά τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Καράσκο.

Στο 51’, οι παίκτες της Λειψίας συνεργάστηκαν αρμονικά, με τον Ζάμπιτσερ να σεντράρει στην περιοχή, όπου βρήκε τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ και άνοιξε το σκορ (1-0). Η είσοδος του Ζοάο Φέλιξ στο ματς (σ.σ. στο 58’) έδωσε ζωντάνια και μπρίο στην «άνοστη» ομάδα του Σιμεόνε, που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να γίνεται απειλητική.

Ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 70’ από τον Κλόστερμαν και το εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας τους Γερμανούς (1-1).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση, ήρθε ο Άνταμς στο 88’ να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα: ο Αμερικανός χαφ της Λειψίας σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σάβιτς, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Όμπλακ για το τελικό 2-1.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ