Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Πέμπτη 13/8/2020

Μοιραστείτε το:

Ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει τη χώρας μας. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα σημερινά κρούσματα ανέρχονται στα 204.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 13 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 204, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6381 (ημερήσια μεταβολή +3.3%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 221 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22 (68.2% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας – 5 νεκροί σε μία ημέρα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό, καθώς ήδη σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Κατέληξαν δύο ηλικιωμένες που διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό και διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου και εντοπίστηκαν χθες 36 κρούσματα. Πρόκειται για μία 88χρονη, η οποία ήταν και η μοναδική που είχε εκδηλώσει συμπτώματα και κατέληξε τα ξημερώματα, ενώ διεκομίσθη χθες στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και για μία 91χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Τα θύματα του κορονοϊού ανέρχονται πλέον στα 221.

Συνολικά, οι νεκροί από κορονοϊό σήμερα στη χώρα ανέρχονται σε 5. Το πρωί έγινε γνωστό ότι κατέληξαν από κορονοϊό δύο ηλικιωμένοι άνδρες, ένας 87χρονος στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και ένας 82χρονος στο ΑΧΕΠΑ. Αργότερα το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι κατέληξε και 70χρονος στο ΑΧΕΠΑ, όπου είχε μεταφερθεί στις 13 Ιουλίου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ από τις 20 Ιουλίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, και ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορoνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Στο κόκκινο τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Συναγερμός έχει σημάνει σε Αττική, όπου εντοπίστηκαν 66 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν άλλα 88.

Καμπανάκι κινδύνου από τον ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη για την διασπορά του ιού, ο οποίος επισήμανε στον ΣΚΑΙ ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού, αν τα ήδη υπάρχοντα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν φέρουν αποτέλεσμα. Το πρώτο από αυτά τα επιπλέον μέτρα, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να είναι η γενίκευση των μέτρων που πάρθηκαν ήδη σε περιοχές όπως ο Πόρος και να μπουν στον «χορό των απαγορεύσεων» η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Θετικός πρόσφυγας στη Λέσβο – Σε απομόνωση ακόμη 54 άτομα

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ένας από τους 55 πρόσφυγες που έφθασαν χθες στη παραλία των Μυστεγνών της ανατολικής Λέσβου. Στο σύνολό τους, οι νεοαφιχθέντες έχουν τεθεί σε απομόνωση στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ, ενώ από τον ΕΟΔΥ ελήφθησαν δείγματα από όλους.

Kορονοϊός γεωγραφική κατανομή: Ρεκόρ 262 κρουσμάτων – Που εντοπίζονται

Κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό μέσα σε καταυλισμό Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου διαγνώσθηκε χθες και στη Χίο. Πρόκειται για έναν 35χρονο μετανάστη από την Υεμένη, που ζει στη Χίο από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο οποίος διέμενε στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, σε στεγασμένο χώρο μαζί με ακόμα 30 άτομα. Ήδη, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου για νοσηλεία ενώ ιχνηλατούνται και απομονώνονται σε δομή καραντίνας οι επαφές του.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ