Εύβοια πλημμύρες: Από αύριο το επίδομα στους πληγέντες της κακοκαιρίας

Μοιραστείτε το:

Αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, θα μπουν στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων τα πρώτα χρήματα για τους πληγέντες της κακοκαιρίας στην Εύβοια. Θα δοθούν 600 ευρώ στους δικαιούχους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για προσαυξήσεις σε ειδικές κατηγορίες.

Τα πρώτα αυτά χρήματα αφορούν σε ζημίες που υπέστησαν κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου και προήδρευσε συνεδρίασης.

«Να νιώσουν οι πολίτες ότι είμαστε μαζί»

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε οι πολίτες «να νιώσουν εμπιστοσύνη» στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. «Να μην νιώσουν λόγια, να νιώσουν έργα και να νιώσουν ότι είμαστε μαζί» ανάφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «σε ό,τι αφορά την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι 100% σε αυτό που δεσμευτήκαμε να κάνουμε». Υπογράμμισε ακόμη, τη συμβολή των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών «η οποία είναι πάρα πολύ ουσιαστική και δραστική».

Ο Υπουγρός Εσωτερικών επισήμανε ακόμη ότι «όσοι έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και άλλα 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι». Επίσης ο υπουργός, ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαιούχων για οικοσκευές, από την επομένη της καταγραφής των ζημιών, για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές (κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες).

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής και όπως έκανε γνωστό η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή. «Από την ημέρα που θα μου πείτε ότι έχει τελειώσει η καταγραφή των σπιτιών που καταστράφηκαν και οι επιτροπές εισηγούνται την αποζημίωση για τις οικοσκευές, την επόμενη ημέρα το πρωί τα χρήματα θα βρίσκονται στα ταμεία των δήμων σας, για να πληρώσετε αμέσως τους ανθρώπους που υπέστησαν καταστροφές», είπε. Ήδη, πρόσθεσε, εκταμιεύτηκε και η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισ. για έργα αποκατάστασης της υδροδότησης και ανάπλασης των παραλιών στους δύο πληγέντες δήμους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ευβοίας, Γιώργος Κελαηδίτης και οι δήμαρχοι Χαλκιδέων Ελένη Βάκα και Διρφυέων – Μεσσαπίων, η οποία δήλωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι να διαθέσουν στους δικαιούχους το επίδομα 600 ευρώ και ο Γιώργος Ψαθάς.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ