Ελληνοτουρκικά: Το ειρωνικό δημοσίευμα της Ηurriyet για τη στήριξη του Μακρόν στην Ελλάδα [pic]

Μοιραστείτε το:

Η ενόχληση των Τούρκων για την έμπρακτη υποστήριξη της Γαλλίας και του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, είναι εμφανέστατη. Από σήμερα (13/8) το πρωί τα τουρκικά ΜΜΕ στοχοποιούν τον Γάλλο πρόεδρο, ενίοτε … τρολάροντάς τον, χρησιμοποιώντας χθεσινό καυστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times», σύμφωνα με το οποίο: «Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου από το τζετ σκι του».

«Ενώ το Ορούτς Ρέις, συνεχίζει την πρόοδό του στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ξεπέρασε και πάλι το όριο κατά της Τουρκίας» γράφει η τουρκική Ηurriyet, αναδημοσιεύοντας το βρετανικό δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Μακρόν έχει ξεπεράσει τα όρια κατά της Τουρκίας! Οι Βρετανοί το διασκεδάζουν». Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές κάνοντας jet ski στη Μεσόγειο, ο Μακρόν επιχειρεί ν’ αποδείξει την εικόνα ενός νεαρού και σύγχρονου ηγέτη, παρά τα προβλήματα και την κρίση στη χώρα του μετά και την πανδημία του coovid-19 και στη χώρα του.

Το μήνυμα του Μακρόν σε Ερντογάν

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο. Πιο αναλυτικά, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Μακρόν Μητσοτάκης: «Σταματήστε τις μονομερείς κινήσεις», λέει ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο. (Διαβάστε αναλυτικά…)

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στον Μακρόν

Μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξή του στο θέμα της τουρικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet στον επίσημο λογαριασμό του.

Το μήνυμα, γραμμένο στα γαλλικά, αναφέρει: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ