Καλαμάτα: Συλλήψεις στο αεροδρόμιο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Μοιραστείτε το:

Σε δεκάδες συλλήψεις αλλοδαπών, οι οποίοι επιχείρησαν, από την ημέρα που άνοιξαν και πάλι τα σύνορα, να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί που διενεργούν τους διαβατηριακούς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από τις 5 Ιουλίου μέχρι και χθες, Δευτέρα, έχουν συλληφθεί περίπου 55 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, κυρίως προς πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, «όλοι οι επιβάτες περνούν από τρία στάδια ελέγχων και ως εκ τούτου θα εντοπιστεί άμεσα όποιος επιχειρήσει να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα». Παράλληλα, όπως σημειώνει, «οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου είναι πολύ προσεκτικοί και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, εντοπίζοντας κατά την διάρκεια του ελέγχου τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έχοντας βέβαια στη διάθεσή τους και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι πολλοί αλλοδαποί επιλέγουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προκειμένου να επιχειρήσουν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ο Δημήτρης Μανδηλάρης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «θεωρώ πως παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το πιο κοντινό στην Αθήνα περιφερειακό αεροδρόμιο, καθώς και το ότι δραστηριοποιούνται εταιρίες χαμηλού κόστους».

Επίσης, όπως προσθέτει, ακόμα και τώρα, λόγω της κρίσης του κορoνοϊού, εξακολουθούν να υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ