Ελληνοτουρκικά: Πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο εκφράζει η Κομισιόν

Μοιραστείτε το:

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας σε επίπεδο δηλώσεων από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε το αίτημα της Ελλάδας να υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι «η Κομισιόν δήλωσε ότι στέκεται με πλήρη αλληλεγγύη με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελλάδα και Κύπρο και καλεί σε διάλογο για τις διαφορές στην ανατολική Μεσόγειο». Παράλληλα, χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά ανησυχητική».

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να υποβάλλει αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας, στη «σκιά» των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην «ατζέντα» βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Σε tweet του μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πως επιβεβαιώθηκε εκ νέου η στήριξη των ΗΠΑ σε διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η δέσμευση στην ανάπτυξη πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, που δημιουργεί θεμέλια για διαχρονική ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία.

Ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ΠτΔ κι ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να την ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει σήμερα και τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προκλητικές τουρκικές κινήσεις.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ