Κορονοϊός Πόρος: «Μαϊμού» φυσικοθεραπεύτρια φέρεται να διέσπειρε τον ιό

Μοιραστείτε το:

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για να μπει τέλος στα φαινόμενα «ψευτογιατρών» και «μαϊμού-φυσικοθεραπευτών», ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με αφορμή δημοσιεύματα ότι η διασπορά του κορωνοϊού στον Πόρο ξεκίνησε από «φυσικοθεραπεύτρια» που διατηρούσε «εργαστήριο φυσικοθεραπείας» στο νησί.

Όπως καταγγέλλει ο ΠΣΦ με ανακοίνωση του «η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι φυσικοθεραπεύτρια και συμπερασματικά λειτουργούσε παρανόμως εργαστήριο φυσικοθεραπείας στον Πόρο. Το γεγονός αυτό όμως, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη σύλληψη του «ψευτογιατρού» αναδεικνύει σε όλο της το μέγεθος την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας για την αντιποίηση των επαγγελμάτων υγείας, μια αδιαφορία που -όπως αποδείχθηκε- μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή των πολιτών».

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου:

«Για τον Π.Σ.Φ., είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, ένα νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα υγείας, που διέπεται από ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, μπορεί να εξασκείται με τις ευλογίες της Πολιτείας από οποιονδήποτε.

Πώς είναι δυνατόν η Πολιτεία να αναμένει από κάποιον, ο οποίος λειτουργεί εν γνώσει του παρανόμως όταν προσποιείται τον επαγγελματία υγείας με σκοπό το κέρδος, να είναι ευαισθητοποιημένος στα θέματα δημόσιας υγείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση να τηρεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ έναντι της COVID-19 στην παροχή υπηρεσιών υγείας;

Ο Π.Σ.Φ. θυμίζει ότι, πριν ένα χρόνο, με αφορμή την έκρηξη του φαινομένου της παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από άσχετους-επικίνδυνους, έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, στο σώμα επιθεωρητών υγείας και στον εισαγγελέα, ζητώντας τη λήψη μέτρων».

Η αναφορά του Π.Σ.Φ. καταλήγε ως εξής:

«Πώς αδειοδοτούνται και υπό ποιου κανονιστικού πλαισίου διασφαλίζονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας  (πυρασφάλεια, υγειονομική συνθήκες κ.λπ.);

Από ποιους παρέχονται και με ποια εχέγγυα οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που επιτρέπουν τους εργαζόμενους να έρχονται σε επαφή με το σώμα και τα άκρα ανυποψίαστων πολιτών;

Πώς διασφαλίζεται (ιατρική διάγνωση) ότι οι ανυποψίαστοι πολίτες δεν πάσχουν από κάποια σοβαρή νόσο, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή μεθόδων μάλαξης ή δεν πάσχουν από κάποιο μεταδοτικό νόσημα, οι πελάτες ή ακόμη και οι εργαζόμενοι στα «κέντρα» αυτά;

Ποιος αποφάσισε και με ποιο κανονιστικό πλαίσιο, ότι μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες που αποτελούν κατοχυρωμένες πράξεις φυσικοθεραπευτών ή αισθητικών από τρίτα πρόσωπα και σε ποιους χώρους;»

Τοπικό lockdown στον Πόρο – Παντού μάσκα

Σε κατάσταση τοπικού lockdown είναι από την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 ο Πόρος μετά την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία η χρήση της μάσκας στον Πόρο είναι υποχρεωτική παντού για τους πολίτες. Όχι μόνο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά ακόμα και στην παραλία. Δηλαδή όσοι επιθυμούν να πάνε για μπάνιο πάνω στην ξαπλώστρα θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα.

Αδειάζει το νησί

Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ακυρώνονται, καθώς οι απαγορεύσεις ισχύουν έως τις 17 Αυγούστου. Οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί, με τους επιχειρηματίες να μιλούν για «ταφόπλακα» της σεζόν. Τα καταστήματα έκλεισαν χθες στις 11 το βράδυ και η ζωή στον πόρο είναι διαφορετική

Κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα επείγουσα ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού στον Πόρο. Το μήνυμα από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας πήγε στα κινητά στις 18:00.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως αρκετοί γονείς των παιδιών εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες. Χωρίς ακόμα να είναι σίγουρο αν αυτό θα προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς ένα από τα νεότερα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι το κλείσιμο των υπηρεσιών στον Πόρο, με την εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται ηλεκτρονικά. Όπως είπε ο δήμαρχος, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, προσπάθησαν να κάνουν τεστ σε όσους περισσότερους κατοίκους μπορούσαν. Υπήρχε χαλαρότητα και εκτός από το Δήμο δεν υπήρχε άλλη αρχή που να επιβάλλει μέτρα. «Βγήκα στους επιχειρηματίες και τους είπα ότι θα είναι ασυγχώρητο αν δεν τηρήσουν τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ