Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους προανήγγειλε ο Σταϊκούρας [vid]

Μοιραστείτε το:

Περισσότερες από 19.000 επιχειρήσεις στα νησιά ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ με ποσό πάνω από 400 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε ότι στο πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ που θα ακολουθήσει θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους με τον συνολικό προϋπολογισμό να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία στην Εύβοια ο υπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τους νεκρούς και διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθούν οι πληγέντες μέσα από το αποθεματικό του υπουργείου Οικονομικών.

33,7 δισ. τα αποθεματικά της χώρας

Για τα αποθεματικά της χώρας είπε ότι «παραλάβαμε 37,5 δις και αυτήν τη στιγμή έχουμε 33,7 παρά τα τεράστια ποσά που διαθέσαμε για την ενίσχυση όσων επλήγησαν από τον κορονοϊό». Αυτό σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οφείλεται στο γεγονός ότι δανειστήκαμε από τις αγορές περίπου 8 δις με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να αναπληρωθούν στο ακέραιο τα εισοδήματα όσων επλήγησαν από την πανδημία, διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε για ύφεση.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορονοϊό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι μέσα σε 5 ημέρες, υπέβαλλαν αιτήσεις 20.366 δανειολήπτες, όταν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν ωφεληθεί 6-7 χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε 13 μήνες.

Με καθυστέρηση οι φοροελαφρύνσεις

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό πρόγραμμα των φοροελαφρύνσεων, ο κ. Σταϊκούρας παρατήρησε ότι η υλοποίηση του σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκίνησε και νωρίτερα από ότι είχε εξαγγελθεί, όπως για παράδειγμα οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα των φοροελαφρύνσεων θα υλοποιηθεί στο σύνολο του, αλλά με κάποια καθυστέρηση, που οφείλεται στην παρένθεση που άνοιξε η πανδημία του κορονοϊού και σίγουρα η υλοποίηση τους θα ξεκινήσει από το 2021 και μετά.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ