Ελληνοτουρκικά: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων [vid]

Μοιραστείτε το:

Στις 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ ενώ λίγο νωρίτερα συνεδριάζει στο ΓΕΕΘΑ το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για την εκτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μετά από τη νέα πρόκληση των Τούρκων στην περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Καρπάθου.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση στρατιωτική κλιμάκωση της έντασης χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δε θα πράξει ο, τι απαιτείται για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα.  Ο υπουργός Επικρατείας, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η Αθήνα είναι απολύτως έτοιμη να προχωρήσει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα υποχωρεί προσχηματικά, καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να πετύχει τους σκοπούς της.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται από την υδρογραφική υπηρεσία του ΓΕΝ η έκδοση αντί-NAVTEX με την οποία θα καταγγέλλεται ο ισχυρισμός της τουρκικής αναγγελίας ότι το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες εντός τουρκικής θαλάσσιας ζώνης.

Προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα πλέει το Oruc Reis

Προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα πλέει ήδη το «Oruc Reis», συνοδεία πλοίων του τουρκικού στόλου, μετά τη νέα NAVTEX που εκδόθηκε λίγο μετά τις 7:00 από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας για έρευνες σε περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Ανάκληση αδειών

Εξάλλου σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Πότε θα εγκρίνει η Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ

Για να έχει πλήρη νομική ισχύ η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα πρέπει να εγκριθεί και από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και του ζήτησε να μπει το συντομότερο δυνατό στον προγραμματισμό των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων η έκκριση της συμφωνίας.

Μόνο που αυτό το χρονικό διάστημα οι δραστηριότητες του «ναού της Δημοκρατίας» έχουν διακοπεί λόγω Δεκαπενταύγουστου, οπότε το κείμενο που συναποφασίστηκε μεταξύ των δύο χωρών θα τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο είτε την Τρίτη 25 Αυγούστου είτε την Τετάρτη 26 του μηνός, προκειμένου να πρωτοκολληθεί και να αναρτηθεί ακολούθως στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ