Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο τα ημερήσια κρούσματα Covid-19

Μοιραστείτε το:

Η Βρετανία ανακοίνωσε 1.062 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Κυριακή, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση νέων μολύνσεων Covid-19 από τα τέλη Ιουνίου, σε μια χρονική στιγμή όπου οι αρχές επιβάλλουν νέα τοπικά lockdown σε κάποιες περιοχές και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 1.062 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο σήμερα, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο και να είναι κατά 304 υψηλότερος σε σχέση με τα 758 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες, Σάββατο.

Εθνική προτεραιότητα για τον Τζόνσον η επαναλειτουργία των σχολείων

Την ίδια στιγμή ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι προτεραιότητά του είναι η επαναλειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο Τζόνσον ανέφερε σήμερα σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “The Daily Mail” ότι η επαναλειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο, μετά την πανδημία COVID-19 που ανάγκασε την κυβέρνηση να τερματίσει το ακαδημαϊκό έτος τον Μάρτιο, αποτελεί τώρα, εθνική προτεραιότητα.

«Η εκπαίδευση των παιδιών μας, είναι αποφασιστικής σημασίας για την ευημερία τους, την υγεία τους και για το μέλλον τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι μία εθνική προτεραιότητα, η επιστροφή όλων των μαθητών πίσω στο σχολείο, το Σεπτέμβριο» έγραψε ο Τζόνσον στο άρθρο του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης, ότι (το ενδεχόμενο) να κρατηθούν τα παιδιά χωρίς φυσική παρουσία στην εκπαίδευση, για χρόνο μεγαλύτερο από αυτόν που χρειάζεται είναι «κοινωνικά μη ανεκτό, οικονομικά μη βιώσιμο και ηθικά ατεκμηρίωτο».

Ανακαλούν οι Βρετανοί διαγνωστικές συσκευές της Randox Laboratories

Η Randox Laboratories, μία εταιρία ιατρικής τεχνολογίας με έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει δεχτεί οδηγίες από την αρμόδια αρχή εποπτείας στη Βρετανία, αναφορικά με την ανάκληση περισσότερων από 741.000 διαγνωστικών συλλογών για το νέο κορονοϊό, από το εθνικό πρόγραμμα διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19, (NHS Test and Trace Program) ως προληπτικό μέτρο.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στις 15 Ιουλίου, σχετικές οδηγίες στο αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) για τον τερματισμό της χρήσης των αναφερόμενων διαγνωστικών συλλογών, επικαλούμενη ανησυχίες ότι είναι ενδεχόμενο να μην πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια υγειονομικής ασφάλειας.

“Η Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Προϊόντων Φροντίδας Υγείας έδωσε οδηγίες στη Randox για την ανάκληση όλων των διαγνωστικών συλλογών Randox από το πλαίσιο του προγράμματος διάγνωσης και ιχνηλάτησης,” ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ