Νέες πυρκαγιές στην Κύπρο: Εκκενώνονται χωριά [pics]

Νέες πυρκαγιές στην Κύπρο: Φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι έξω από το χωριό Προάστειο Αυδήμου της επαρχίας Λεμεσού, σε τέσσερις εστίες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κινδυνεύουν να καούν σπίτια και αγροκτήματα στην περιοχή, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση του χωριού.

Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ των περιοχών Αγίου Τύχωνα και Αρμενοχώρι στη Λεμεσό η οποία κατασβέστηκε το πρωί. Μέλη της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας επιχείρησαν επί τόπου και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 4:30 τα ξημερώματα. Οι δυνάμεις παρέμεναν στην περιοχή για ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Έρευνα για τις χτεσινές πυρκαγιές

Σήμερα, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τις χθεσινές πυρκαγιές σε περιοχές της Πάφου και της Λεμεσού. Σύμφωνα με μαρτυρίες δύο ύποπτα οχήματα κινούνταν στην περιοχή τις πρωινές ώρες χτες με αποτέλεσμα η Αστυνομία Πάφου να διεξάγει έρευνα. Ο οδηγός ενός εκ των δύο οχημάτων εντοπίστηκε και όπως φάνηκε δεν έχει σχέση με την υπόθεση εμπρησμού, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος εξακολουθεί να αναζητείται. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα εντός του κρατικού δάσους Ορείτες, καλυμμένη με πεύκα και άλλη δασική βλάστηση. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για βιβλική καταστροφή. Στην περιοχή, σημειώνουν, ήταν ιδιαίτερα πλούσιο το ενδημικό θήραμα και γενικά η πανίδα που έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή. Εξαιτίας του κινδύνου αναζωπυρώσεων, λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και του ακανόνιστου σχήματος της περιμέτρου, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης από χτες την νύχτα.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84448 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*