Φονικές πλημμύρες στην Εύβοια: Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός

Μοιραστείτε το:

Φονικές πλημμύρες στην Εύβοια:  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές, μετά τη θεομηνία που έπληξε χθες το βράδυ την Εύβοια και είχε ως αποτέλεσμα τρεις θανάτους, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους. Αυτά είναι τα θύματα που έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν τέταρτο νεκρό στην περιοχή Μπούρτζι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της. Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι.

Μεγάλες καταστροφές

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ψαχνά, Πολιτικά και Λευκαντί, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι και τεράστια η ζημιά στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές. Όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες, ο 86χρονος και η 85χρονη εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους στα Πολιτικά και τους εντόπισαν αναίσθητους. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το νερό εισέβαλε και τους έπνιξε, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν. Το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε με τους γονείς του. Πρόκειται για οικογένεια που έκανε διακοπές στην περιοχή.

Πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς

Στο Μπούρτζι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ολονύχτια μάχη έδωσαν σωστικά συνεργεία στην παραλία των Πολιτικών για να απεγκλωβίσουν κόσμο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις εννέα το πρωί της Κυριακής είχαν γίνει από περιοχές της κεντρικής Εύβοιας τουλάχιστον 150 κλήσεις για απεγκλωβισμούς. Άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ταράτσες, αυτοκίνητα και στέγες σπιτιών. Τριάντα άτομα απεγκλωβίστηκαν από κατασκήνωση. Βίντεο που φέρνει στο φως το Star Κεντρικής Ελλάδας, δείχνει ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας να πραγματοποιεί δραματική διάσωση ενός άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στην ταράτσα του σπιτιού του.

Διαβάστε αναλυτικά

 Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ