Εύβοια πλημμύρες: Πέντε νεκροί από την κακοκαιρία, ανάμεσά τους ένα βρέφος – Δύο οι αγνοούμενοι [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Ολοένα πιο βαρύς γίνεται ο τραγικός απολογισμός της καταστροφής που έπληξε την Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας ενώ υπάρχει θλίψη και οργή αφού όπως λένε οι μετεωρολόγοι εδώ και μέρες είχαν προειδοποιήσει για τη θεομηνία χωρίς ωστόσο να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα.

Πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς επιβεβαίωσε αρχικά ότι στο χωριό Πολιτικά, από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, δύο ηλικιωμένοι 85 και 86 ετών και ένα βρέφος 8 μηνών.

Οι δύο ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν στα ισόγεια σπίτια τους και ανασύρθηκαν το πρωί χωρίς τις αισθήσεις τους ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του άτυχου βρέφους έκανε διακοπές στα Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Το μπουρίνι εγκλώβισε την οικογένεια τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της το οποίο πλημμύρισε και το μωρό έχασε τη ζωή του.

Αγνοείται 72χρονος

Περιπολικό σκάφος διέσωσε 73χρονη από την θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου Χαλκίδας, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται έρευνα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από δύο περιπολικά σκάφη, ομάδα ΜΥΑ, ελικόπτερο και 5 ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό ενός 72χρονου.

Κομμένη στα δύο η Εύβοια

Στα δύο έχει κοπεί η Εύβοια εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από εχθές το βράδυ την περιοχή.

Ειδικότερα, η Νότια Εύβοια αποκόπηκε στο Βασιλικό, καθώς απαγορεύεται η διέλευση της γέφυρας και μόνη επιλογή αυτήν τη στιγμή είναι το ferryboat Ωρωπός-Ερέτρια.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσα από την κακοκαιρία Εύβοια όπου μέχρι τώρα έχουν χαθεί τρεις ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Π.Σ., το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερο του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. Πρόκειται για μια οικογένεια από τα Πολιτικά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό. Οι πυροσβέστες εκτός των άλλων ειδοποιήθηκαν να απεγκλωβίσουν περίπου 30 άτομα από μια κατασκήνωση που είχαν καταφύγει πάνω σε μια πλατφόρμα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν κινδύνευσαν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια.

Στο δημαρχείο Βασιλικών βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιεί συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ