Εύβοια: Γιατί δεν λειτούργησε το 112 – Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά [vid]

Μοιραστείτε το:

«Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι έχουμε μπροστά μας φαινόμενα που πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να φτιάξουμε δομές για να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν τα έχουμε ξαναζήσει και όσο και να βασιστούμε στις προβλέψεις δεν μπορούμε να τα υπολογίσουμε», είπε αρχικά στις δηλώσεις του από την Εύβοια ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας».

Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν λειτούργησε το 112, ο ίδιος απάντησε: «Αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Ήδη 3 πνίγηκαν στη προσπάθειά τους να φύγουν. Δεν ζητάς εκκένωση όταν περιμένεις ένα φαινόμενο. Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε. Αυτοί που κάνουν κριτική είναι εκείνοι που δεν εφάρμοσαν ποτέ το 112. Πρέπει να είμαστε σεμνοί και σοβαροί απέναντι στις ζωές που χάθηκαν. Το 112 είναι για να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες».

Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικών όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ