Έκρηξη στη Βηρυτό: Απέπλευσε το “Ικαρία” με ελληνική βοήθεια – Συμμετοχή Μητσοτάκη στη Διάσκεψη

Μοιραστείτε το:

Έκρηξη στη Βηρυτό: Το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε με εντολή του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Μεταφέρει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακευτικό υλικό, καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Κατόπιν αιτήματος των κυπριακών αρχών, θα φορτώσει υλικά από το λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Την Βηρυτό είχε επισκεφθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, με την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ. “Είναι μια βιβλική καταστροφή. Πήγα στο λιμάνι και είδα μια εικόνα που όμοιά της δεν είχα ξαναδεί. Μου θύμισε μια μικρή Χιροσίμα” δήλωσε στον ΣΚΑΪ. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δομικά υλικά και ιατρική βοήθεια καθώς τα νοσοκομεία είναι κατεστραμμένα. “Γύρω από το λιμάνι αυτό που βλέπει κανείς είναι άμορφη μάζα από υλικά. Υπάρχουν σκελετοί από κτήρια, λες και είναι βομβαρδισμένη η πόλη” είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ.

Στην Βηρυτό μεταβαίνει και ομάδα των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου Σε ανακοίνωση της ομάδας, αναφέρεται: “Ανακοινώνουμε την αναχώρηση ομάδας εθελοντών γιατρών μελών της Οργάνωσης για το Λίβανο, με στόχο την προσφορά ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα μέλη της αποστολής, θα προσφέρουν σε τοπικά νοσοκομεία ώστε να συνδράμουν στις προσπάθειες των εκεί συναδέλφων τους με σκοπό την περίθαλψη των τραυματιών της φονικής έκρηξης και στην ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας”.

Συμμετοχή του πρωθυπουργού στην διεθνή διάσκεψη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, θα συμμετάσχει σήμερα, στις 15.00, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Συνέδριο υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ με αντικείμενο τη βοήθεια και ενίσχυση του λαού του Λιβάνου.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν ακόμη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελφατάχ Σίσι, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, o βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα II, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Ισπανίας Πέντρο Σάντσεθ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ