Χουάν Κάρλος: Οργή στην Ισπανία για τον έκπτωτο μονάρχη – Φωτογραφία τον δείχνει να προσγειώνεται στην Σ. Αραβία [pic]

Μοιραστείτε το:

Χουάν Κάρλος: Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του SigmaDos, το 63,3% πιστεύει πως ο 82χρονος δεν έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα, στον απόηχο του οικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται, ενώ το 80,3% κρίνει πως έπρεπε να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη. Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα για την ανάμειξη του σε μία συμφωνία με την Σαουδική Αραβία για τρένα υψηλής ταχύτητας, αφού η ελβετική La Tribune αποκάλυψε ότι είχε πάρει 100 εκατομμύρια από τον σαουδάραβα μονάρχη, για να μεσολαβήσει. Από το Παλάτι δεν υπάρχει ενημέρωση για το πού βρίσκεται ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του βρίσκεται στη διάθεση των ισπανικών εισαγγελικών αρχών, παρά την απόφασή του να εγκαταλείψει τη χώρα.

Την Παρασκευή η φιλομοναρχική εφημερίδα ABC έγραψε πως ο πρώην μονάρχης ταξίδεψε με ιδιωτική πτήση από την Ισπανία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ υπήρξαν και άλλες αναφορές πως ταξίδεψε στην Πορτογαλία και την Δομινικανή Δημοκρατία. Σήμερα, ο ιστότοπος Niusdiario, ισχυρίζεται πως δημοσιεύει αποκλειστική φωτογραφία που τον δείχνει να προσγειώνεται στο Αμπού Ντάμπι. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, θα πρόκειται για την πρώτη του φωτογραφία, μετά την φυγή του.

Ο Χουάν Κάρλος έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τα πεπραγμένα του και στο παρελθόν, με κύριο ένα σαφάρι στην Αφρική που στοίχισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα οικονομικά σκάνδαλα, εμπλέκεται σε έρευνα στην Ελβετία, με την εισαγγελία να ερευνά ποσό 65 εκ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία μέσω off shore, ενώ “τρέχει” και έρευνα στην Ισπανία για ξέπλυμα χρήματος και φοροαποφυγή. Οι νέες καταγγελίες μέσω της La Tribune, προκάλεσαν πολιτική αναταραχή, με τους Podemos να ζητούν δημοψήφισμα για το μέλλον της μοναρχίας και τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό τους εταίρο, Πέδρο Σάντσεθ, να κάνει λόγο για ανησυχητικές κατηγορίες. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την φυγή του έκπτωτου μονάρχη και σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση γνωρίζει πού βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος, δήλωσε πως “αυτό που έχει σημασία είναι πως είπε πως είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών και της Δικαιοσύνης”. Επίσης, στήριξε την απόφαση του να εγκαταλείψει την Ισπανία λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται “σταθερότητα και ισχυρούς θεσμούς”.

Φωτογραφία από το Niusdiario

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ