Aramco: Σε ελεύθερη πτώση 73,4% τα κέρδη της μεγαλύτερης πετρελαϊκής διεθνώς

Μοιραστείτε το:

Aramco: Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα βουτιά 73,4% των καθαρών κερδών του το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε ετήσια βάση, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του μαύρου χρυσού. Επίσης, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 6,6 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, συγκριτικά με 24,7 δισ. δολάρια για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το Arab News, κάνει λόγο για το “μεγαλύτερο σοκ στις διεθνείς αγορές ενέργειας εδώ και δεκαετίες“. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν τρομερή καθίζηση λόγω της έλλειψης ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, με την ανάσχεση κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Ο CEO, Αμίν Νάσερ, αναμένεται μέσα στην ημέρα, να ενημερώσει τα διεθνή ΜΜΕ για την κατάσταση της εταιρείας και το σχέδιο ανάκαμψης, σε μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου – ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης. Επίσης, τη Δευτέρα, ο ίδιος θα ενημερώσει επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές για το πώς η Aramco σχεδιάζει να επιβιώσει μέσα στην “νέα κανονικότητα” της διεθνούς Οικονομίας, με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές πετρελαίου. Σύμφωνα με το Arab News, οι δύο επαφές αυτές, θα είναι ενδιαφέρουσες και αναμένεται να δώσουν ειδήσεις. Ειδικός στην ενέργεια, δήλωσε πως η πετρελαϊκή βιομηχανία βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα” της κρίσης.

Ανάλυση της JP Morgan προέβλεψε ότι τα έσοδα της εταιρείας θα κάνουν βουτιά 64% φέτος, με ανάλογες απώλειες για τους μετόχους και ανάλογες δυσοίωνες προβλέψεις έκανε και η Bank Of America, ωστόσο και πάλι ο σαουδαραβικός κολοσσός θα έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με αντίστοιχες εταιρείες της Ευρώπης. “Ενώ τα αποτελέσματα θα είναι αδύναμα, πιστεύουμε πως η Aramco έχει πλεονεκτήματα, όπως το χαμηλό κόστος παραγωγής, τις μεγάλες σε έκταση υποδομές και δυνατότητα για εισροή ρευστού”, ανέφερε η έκθεση της Bank of America.  Τα νέα είναι άσχημα για τις πετρελαϊκές (με το βαρέλι το πετρέλαιο να πωλείται 20 δολάρια φτηνότερα από ό,τι στην αρχή της χρονιάς) , ωστόσο μπορεί να αποδειχτούν καλά για τον Πλανήτη, καθώς ίσως κριθεί πλέον αναγκαίο από τις συνθήκες να στραφούν σε πιο βιώσιμες μορφές ενέργειας.

Με πληροφορίες από Arab News και ΑΜΠΕ

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ