Θεσσαλονίκη Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο – Σκέψεις και για ματαίωση της ΔΕΘ

Μοιραστείτε το:

Θεσσαλονίκη Κορονοϊός: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τέθηκε σε καραντίνα, αφού ένας άνδρας που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός. Πρόκειται για έναν μετανάστη, για τον οποίον δεν έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία μέχρι στιγμής. Δεν είναι επίσης αυτή τη στιγμή γνωστό, αν ο άνθρωπος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με το Mega,  από σήμερα και για 14 ημέρες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και οι ένοικοι θα βρίσκονται επίσης σε καραντίνα, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επίσης, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί έξω από την μονάδα για να επιτηρούν την καραντίνα.  Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, στο ξενοδοχείο διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες με υποκείμενα νοσήματα, που δεν έπρεπε να διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

Σκέψεις για ματαίωση της ΔΕΘ

Επίσης, σύμφωνα με το Seleo.gr, η αύξηση των κρουσμάτων γενικά στην πόλη, προβληματίζει τις αρχές και έχει τεθεί στο τραπέζι ακόμη και η σκέψη για ματαίωση της φετινής ΔΕΘ. Όπως γράφει το site, την τελική εισήγηση θα λάβει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στον ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει εάν προβλέπονται ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, είπε: “Κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση (…) Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ό,τι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση“.

Ένταση και διαφωνίες…

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εντάσεις και διαφωνίες όταν στο τραπέζι έπεσε το σενάριο για έκτακτα μέτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάστηκε η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ