Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά – Σοκάρουν οι μαρτυρίες κατοίκων [pics & vids]

Μοιραστείτε το:

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών πληρώματος στο πιλοτήριο, ανακτήθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος του αεροσκάφους της Air India Express. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, επιβεβαίωσε πως τα μαύρα κουτιά έχουν ανακτηθεί και έτσι θα προχωρήσουν οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν Ινδοί που επαναπατρίζονταν από το Ντουμπάι, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, ενώ επικρατούσαν συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης. Από τους τραυματίες, τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αεροσκάφος δεν μπορούσε να προσγειωθεί στον κανονικό διάδρομο και δόθηκε εντολή για προσγείωση σε εναλλακτικό. Ο πιλότος Ντιπάκ Σατέ, ήταν έμπειρος και είχε πολλές ώρες πτήσεις σε Boeing 737, σύμφωνα με την Air India. Σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος που δεν είχε προκαλέσει προβλήματα και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα. Η γυναίκα του είναι έγκυος και αναμενόταν να γεννήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

“Τα ρούχα μου ήταν βουτηγμένα στο αίμα”

Στο αεροδρόμιο εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού και χάους καθώς το αεροπλάνο είχε κοπεί στα δύο. Ένας ντόπιος δήλωσε πως άκουσε έναν “τρομερό κρότο”. “Μικρά παιδιά είχαν παγιδευτεί κάτω από τις θέσεις του αεροσκάφους, ήταν τόσο φρικτό το θέαμα” δήλωσε. “Όταν φτάσαμε στο σημείο, μερικοί άνθρωποι είχαν εκτιναχθεί έξω από το αεροπλάνο. Πολλοί ήταν σοβαρά τραυματισμένοι. Είχαν σπασμένα μέλη. Τα χέρια μου και τα ρούχα μου ήταν βουτηγμένα στο αίμα“, ανέφερε. Ένας άλλος άνδρας που επίσης ήταν παρών, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως ο τραυματισμένος πιλότος του αεροσκάφους βγήκε από το κόκπιτ, αφού έσπασαν το τζάμι. Πριν από τα ασθενοφόρα έσπευσαν ντόπιοι για να βγάλουν έξω τον κόσμο και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Επίσης, κάτοικοι βοήθησαν στην διακομιδή των τραυματιών και των νεκρών στα νοσοκομεία.


Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, NDTV

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ