Σχολεία: Κανονικά το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου – Τα σενάρια που εξετάζονται

Μοιραστείτε το:

Σχολεία: “Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από την 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά” ανέφερε η αξιωματούχος και πρόσθεσε πως υπάρχουν δύο σενάρια για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και ότι η τελικές αποφάσεις θα ληφθούν δύο εβδομάδες, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, συνυπολογίζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, το πρώτο σενάριο προβλέπει να διεξάγονται μαθήματα με πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους. Το δεύτερο σενάριο, είναι η συνέχιση του μοντέλου που είχε λανσαριστεί μετά την καραντίνα, δηλαδή η εκ περιτροπής λειτουργία. “Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα” σημείωσε.

Στο μεταξύ, η θερινή περίοδος και η χαλάρωση των μέτρων, έχουν προκαλέσει αύξηση κρουσμάτων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα, ωστόσο ευρισκόμενη πίσω από τις εξελίξεις. Χθες Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 151 κρούσματα, από τα οποία 12 εισαγόμενα. Τα υπόλοιπα είναι: 46 στην Αττική, (τουλάχιστον 30 στον Πόρο), 38 στη Θεσσαλονίκη, 17 στον Έβρο (όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη), ενώ κρούσματα εντοπίζονται σε ακόμη 20 περιφέρειες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 5.270, ενώ έχουμε ακόμη έναν θάνατο και συνολικά 211 νεκρούς.

“Ενώπιον δεύτερου κύματος”

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής, δήλωσε: “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ήδη βρισκόμαστε ενώπιον του δεύτερου κύματος“. Ο κ. Τσακρής υπογράμμισε ότι η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων δείχνει ότι έχει εξαπλωθεί το νέο κύμα της Covid-19 σε όλη τη χώρα. “Πρέπει ακόμα πιο έντονα να ληφθούν τα απαραίτητα, δραστικά μέτρα για να μειώσουν τον ρυθμό αναπαραγωγής της επιδημίας που έχει ανοδικές τάσεις τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες” ανέφερε. Τόνισε ότι θα πρέπει να είναι γενικευμένη η χρήση μάσκας, την οποία χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο της δημόσιας υγείας. “Οι χρήστες μάσκας πρέπει να ανταποκρίνονται στο 80 – 90 % του πληθυσμού για να έχει πραγματικό αποτέλεσμα και να μπορεί να λειτουργήσει αντίστοιχα με το lockdown στο πρώτο επιδημικό κύμα” ανέφερε.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ