Πόρος Κορονοϊός: “Ξηλώνουν” τον διοικητή του ΑΤ – Τί είχε καταγγείλει ο δήμαρχος

Μοιραστείτε το:

Πόρος Κορονοϊός: Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, με αφορμή την διεξαγωγή των ελέγχων. Το τοπικό ΑΤ βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς καταγγέλθηκε ολιγωρία. Τα κρούσματα είναι πάνω από 30 και στο νησί έχουν επιβληθεί πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως με εντολή του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο διοικητής θα πάρει απόσπαση για την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. Πληροφορίες πάντως θέλουν τον αντικαταστάτη του να βρίσκεται ήδη στο νησί και να διεξάγει ελέγχους.

Τί κατήγγειλε ο δήμαρχος

Σε συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Πόρου, κατηγόρησε την αστυνομία για απραξία και ανοχή στις παραβάσεις παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις του. Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από χθες στις 6 το πρωί, ενώ τα μέτρα είχε ανακοινώσει από χθες ο ίδιος ο Γιάννης Δημητριάδης, αναφέροντας ότι τα είχε καθορίσει με δική της πρωτοβουλία η δημοτική αρχή.  Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ανέφερε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση “μη παρέμβασης” στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί. Επισήμανε ότι είχε κάνει γραπτή καταγγελία προς τους αρμόδιους εδώ και πάνω από έναν μήνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί, προσθέτοντας ότι “όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όταν δεν υπάρχει καταγραφή (πρόστιμα κ.λπ.) της παράβασης, τότε οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται. Πήγε, όμως και ένα βήμα παραπέρα την κριτική του κάνοντας λόγο για “αντίποινα προς την τοπική κοινωνία” και διευκρινίζοντας ότι μετά τις διαμαρτυρίες έγιναν έλεγχοι και επιβλήθηκαν ποινές για καταστάσεις εκτός κορονοϊού. “Θα υποστούμε ζημιά επειδή κάποιες αρχές επέλεξαν να μην αντιμετωπίσουν την κατάσταση” σχολίασε. “Είχα ενημερώσει, έκανα όλες τις ενέργειες, από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται ένας δήμαρχος να επιβάλει καταστάσεις”. Σε ερώτηση εάν διαμαρτυρήθηκε σε πιο υψηλά κλιμάκια ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι το έπραξε και επισήμανε “δεν υπήρξε αστυνόμευση ποτέ, η αστυνομία δεν υπήρχε”.

Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ