Κορονοϊός: Ανησυχία στην Αθήνα για την έξαρση της πανδημίας – Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Μοιραστείτε το:

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα για τον κορονοϊό υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτήν συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο περαιτέρω περιοριστικών μέτρων ενόψει και του Δεκαπενταύουστου, κάτι για το οποίο προειδοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας: «Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πηγαίνουμε μέρα -μέρα, αυτή η εβδομάδα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης. Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί προκειμένου να μπορέσουμε να περιορίσουμε το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας. Αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ με την οποία καλεί τους αμερικανούς να μην επισκέπτονται τη χώρα μας και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και λόγω της ανεπαρκούς ιατρικής βοήθειας εφόσον νοσήσουν στην Ελλάδα.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και το πρώτο τοπικό lockdown στον Πόρο

Tην Πέμπτη η Ελλάδα κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με τα 153 περιστατικά να αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί από την ημέρα άρσης της καραντίνας.

Η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα του κορονοϊού, που παρατηρήθηκε στο νησί του Πόρου ανάγκασε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπήρξε συνεννόηση με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόρδα και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

· Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης.

·Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

· Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

· Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.

· Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για 10 ημέρες από τις 06:00 της 7ης Αυγούστου έως τις 06:00 της 17ης Αυγούστου.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ