Πύργος: Πατέρας πέρασε για αλεπού τον γιο και τον πυροβόλησε

Μοιραστείτε το:

Άγιο είχε πατέρας και γιος στον Πύργο όταν στην προσπάθειά τους να πιάσουν την αλεπού που έκλεβε τις κότες από το κοτέτσι κατέληξαν στο νοσοκομείο… Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης ο 36χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, ύστερα από πυροβολισμό.

Το περιστατικό συνέβη στο αγρόκτημα της οικογένειας. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 70χρονος πατέρας μαζί με τον 36χρονο γιο του έστησαν καρτέρι σε αλεπού που έμπαινε στο κοτέτσι. Περίπου στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε η αλεπού και σύμφωνα με πληροφορίες ο 70χρονος πυροβόλησε προς το μέρος της, χωρίς όμως να την πετύχει. Πατέρας και γιος παρέμειναν για ώρα στο σημείο χωρίς αποτέλεσμα.

Τα ξημερώματα ο ηλικιωμένος πατέρας άκουσε θόρυβο από το κοτέτσι. Πήρε το όπλο του και έσπευσε στο σημείο, όπου χωρίς δισταγμό πυροβόλησε στο σημείο που ακούστηκε ο θόρυβος. Όμως, δεν ήταν η αλεπού αυτό που πυροβόλησε, αλλά ο 36χρονος γιος του που αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και εκείνη τη στιγμή περπατούσε στο σημείο.

Σύμφωνα με το patrastimes, ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας συνελήφθη.

Η κόκκινη αλεπού

Το πιο γνωστό είδος είναι η Κόκκινη αλεπού (Vulpes vulpes), της οποίας το τρίχωμα είναι κοκκινωπό, με μαυριδερά το πίσω μέρος των αυτιών της και το μπροστινό μέρος των ποδιών της, ενώ το άκρο της ουράς της είναι πάντα λευκό.

Εξωτερικά μοιάζει λίγο με τον σκύλο, αλλά η ουρά της είναι πολύ πιο φουντωτή και το τρίχωμά της πιο πυκνό, ενώ και το ρύγχος της πιο μακρόστενο. Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις είδος είναι η κόκκινη αλεπού, η οποία φτάνει σε μήκος έως και τα 90 εκατοστά και ζυγίζει 7 – 10 κιλά. Το εντυπωσιακό είναι ότι η ουρά της φτάνει σε μήκος έως και τα 60 εκατοστά, δηλαδή είναι αρκετά μεγάλη συγκριτικά με το σώμα της. Στα περισσότερα είδη, τα πόδια της είναι κοντά και λεπτά και έτσι η ουρά της χρησιμεύει και σαν μέσο ισορροπίας.

Η αλεπού εμφανίστηκε στη Γη πριν από 400.000 χρόνια και πιθανώς να υπήρξε και θήραμα για τους προϊστορικούς κυνηγούς. Σήμερα συναντάται σε όλες σχεδόν τις ηπείρους, εκτός από την Ανταρκτική.

Η Κόκκινη αλεπού ζει στην Ευρώπη, την Ασία, μια στενή λωρίδα της βόρειας Αφρικής, τη Βόρεια Αμερική (εισήχθη από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ανατολικές ΗΠΑ στα μέσα του 18ου αιώνα και εξαπλώθηκε δυτικότερα), ενώ το 1855 εισήχθη και στην Αυστραλία. Όχι μόνο δεν είναι σε κανένα μέρος απειλούμενο με αφανισμό είδος, αλλά αντιστρόφως η εκπληκτική της προσαρμοστικότητα έχει οδηγήσει πολλά άλλα λιγότερο ικανά είδη σε κίνδυνο εξαφάνισης ή και εξαφάνιση.

Υπάρχουν όμως και άλλα είδη αλεπούδων, με σχετικά μεγάλη εξάπλωση ανά την υφήλιο, που ζουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, στην βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή, εύκρατα τμήματα της Ασίας και στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, η Ωχρή αλεπού (Vulpes pallida) ζει στη λωρίδα του αφρικανικού Σαχέλ, η Αλεπού της Βεγγάλης (ή ινδική αλεπού) ζει στην Ινδία, ενώ η Αρκτική αλεπού (Alopex Lagopus) ζει στις πολικές περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου. Η λεγόμενη Νησιωτική αλεπού θεωρείται επισήμως απειλούμενο είδος.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ