Πέτσας LIVE: Ο ιός δεν έφυγε και τρέφεται από τον εφησυχασμό [vid]

Μοιραστείτε το:

Στην «καμπάνα» του κινδύνου που έκρουσαν τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι ειδικοί τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ο ιός δεν έφυγε και τρέφεται από τον εφησυχασμό», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «ο κορονοϊός δεν έφυγε και πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί θα το πληρώσουμε».

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπούν συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου, με εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις τρεις εστίες ανησυχίες για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι πρόκειται για τα χερσαία σύνορα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα καταστήματα διασκέδασης καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ανακοίνωσε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί επεκτείνεται σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου στην χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στη Βηρυτό

Εξάλλου, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην τραγωδία στην Βηρυτό υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη βούληση της κυβέρνησης να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου στο τιτάνιο έργο της έρευνας και διάσωσης τραυματιών».

Επίσης υπογράμμισε ότι «ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη στη Βηρυτό για το σκοπό αυτό. Η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης εφόσον χρειαστεί».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ