Μητσοτάκης Χάλκη: «Να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη με βάση τις οδηγίες των ειδικών», είπε ο πρωθυπουργός [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Το νησί της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, τους βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παραστεί στην ονοματοδοσία του περιφερειακού ιατρείου Χάλκης, σε περιφερειακό ιατρείο «Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός» προς τιμήν του Δωδεκανήσιου πολιτικού.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη Χάλκη για να τιμήσω με την παρουσία μου έναν σπουδαίο Δωδεκανήσιο, έναν σπουδαίο γιατρό, έναν σπουδαίο πολιτικό, έναν προσωπικό μου φίλο, τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Μας δίνεται η ευκαιρία, να δώσουμε το όνομά του στο πολύδυναμο ιατρείο. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του, που αγωνίστηκε κυρίως τα μικρά νησιά να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Υπήρξε ένας εκσυγχρονιστής, οραματιστής πολιτικός που υπηρέτησε το εθνικό σύστημα υγείας, τον πολιτικό του χώρο, ένας άνθρωπος όμως που μπορούσε πάντα να κάνει μεγάλες συνθέσεις και να βλέπει το καλό της πατρίδας. Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς, ένα από τα θύματα του κορονοϊού, νικήθηκε από την αρρώστια. Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σήμερα, να φροντίσουμε την ατομική μας προστασία, να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη με βάση τις οδηγίες των ειδικών».

«Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος και εμένα με φρόντισε ιατρικά και πάνω από όλα και πάνω από πολιτικός ήταν γιατρός. Και θυμάμαι μία πολύ ωραία αναφορά του σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι πρωθυπουργός ή φτωχός, η αντιμετώπιση του γιατρού πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Γιατί πάνω από όλα προηγείται η υγεία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ