Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πού θα χτυπήσουν την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα [vid]

Μοιραστείτε το:

Η κακοκαιρία «Θάλεια» βρίσκεται σήμερα στην κορύφωσή της και από το πρωί παρατηρούνται έντονα – για την εποχή φαινόμενα – στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές και καταιγίδες, που σημειώνονται ήδη από τις πρώτες πρωινέ ώρες στην Ήπειρο και την Κεντροδυτική Μακεδονία, θα επεκταθούν από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, την Κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα και ενδεχομένως στο Βόρειο Ιόνιο και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται, επίσης, από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Προβλήματα από την κακοκαιρία την Τετάρτη

Τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση στη Δυτική Μακεδονία. Κοζάνη, Καστοριά αλλά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή καταιγίδα, ενώ σχηματίστηκαν και ουρές οχημάτων. Ακόμη οι ροδοκινοπαραγωγοί της Κοζάνης είδαν καταστροφές στη σοδειά τους. Στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα από την κακοκαιρία, ενώ χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μία ώρα ολόκληρος ο νομός Πιερίας λόγω σοβαρής βλάβης στις εγκαταστάσεις της ΑΔΜΗΕ στην Πτολεμαΐδα.

Σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν και στην Κέρκυρα. Η καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων. Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε, σε Αμύνταιο, Γιαννιτσά και Βέροια.

 

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ