Deal: Αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα αλλάζει χέρια έναντι 591 εκατομμυρίων ευρώ

Μοιραστείτε το:

Η Ρόμα «αλλάζει χέρια» μετέδωσαν στο σύνολό τους τα ιταλικά ΜΜΕ καθώς η διαδικασία της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «τζαλορόσι» από τον Νταν Φρίντκιν βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Αμερικανός θ΄αγοράσει την Ρόμα από το συμπατριώτη του, Τζέιμς Παλότα, καθώς με βάση πάντα τα δημοσιεύματα φέρεται να ταξίδεψε ο ίδιος στην «αιώνια πόλη» για να τελειώσει το «deal».

Το ποσό που χρειάστηκε για να πωληθεί η Ρόμα ανέρχεται στα 591 εκ. ευρώ. Ο Τεξανός, Φρίντκιν, είναι επικεφαλής του «Friedkin Group», του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 4.3 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και είναι ο νο 504 πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Ο Παλότα αγόρασε την ομάδα της Ρώμης το 2011 αντί περίπου 130 εκ. ευρώ και τώρα φεύγει με σχεδόν με το πενταπλάσιο ποσό στις αποσκευές του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει: «Η SPV, LLC, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ανακοινώνει την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς με το The Friedkin Group, στην οποία συμφωνούν μεταξύ άλλων, ότι η AS Roma SPV θα πουλήσει στη στο Friedkin το έλεγχο της ομάδας και ορισμένα μέρα της ακίνητης περιουσίας.

Η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 591 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες.»

Στην ανακοίνωση της η διάσημη ιταλική ομάδα αναφέρει πως η αλλαγή ιδιοκτησίας θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η διοίκηση Παλότα διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμφωνίας και να μην επιστρέψει την προκαταβολή, σαν υποχρεωτική αμοιβή τερματισμού των διαπραγματεύσεων, εάν δεν προχωρήσει η αλλαγή στην ιδιοκτησία μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο πρόεδρος της Ρόμα Τζιμ Παλότα δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαι χαρούμενος να επιβεβαιώσω ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Friedkin για την πώληση της Ρόμα. Υπογράψαμε όλα τα συμβόλαια σήμερα, και τις επόμενες ημέρες, θα δουλέψουμε μαζί για να ολοκληρώσουμε τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του συλλόγου”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ