Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Τετάρτη 5/8/2020 [διαγράμματα]

Ο κορονοϊός έχει κάνει την επανεμφάνιση του δυναμικά στη χώρα μας, καθώς και σήμερα, 5 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 124 κρούσματα κορονοϊού, ενώ καταγράφηκε και ένας θάνατος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 05 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 124, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4973 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4973 κρουσμάτων, 1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 45 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Επτά γιατροί θετικοί στον Covid-19 στα δύο νοσοκομεία της πόλης

Προβληματισμό προκαλούν στη Λάρισα τα νέα κρούσματα Covid-19 που εντοπίστηκαν σε γιατρούς. Όπως γράφει το larissanet, μέχρι την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, είχαν καταγραφεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επρόκειτο για δύο ειδικευόμενους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλους δύο στο Γενικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, άλλοι τρεις ειδικευόμενοι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους επτά. Έως σήμερα, 5 Αυγούστου, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα περίπου 60 τεστ από δείγματα που ελήφθησαν από το Γενικό Νοσοκομείο.

«Μητσοτάκης: Να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο, το φιλότιμό μας»

«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό. «

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο, το φιλότιμό μας [vid]

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στη μάχη που όλοι μαζί δίνουμε συντεταγμένα από τον Φεβρουάριο, πολιτεία και κοινωνία, ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού. Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μία σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων η οποία, όμως, διαφέρει ουσιωδώς από το πρώτο κύμα της πανδημίας και αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο και μας προβληματίζει και μας ανησυχεί», ανέφερε.

«Για να μην αναλάβει καμία ευθύνη, θυμήθηκε το φιλότιμο»

«Για να μην αναλάβει καμία ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε το φιλότιμο, όμως οι πολίτες έχουν φιλότιμο και το έχουν αποδείξει, σε αντίθεση με τον ίδιο…», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ειδικότερα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

ΣΥΡΙΖΑ Μητσοτάκης: «Για να μην αναλάβει καμία ευθύνη, θυμήθηκε το φιλότιμο»

«Αφού άνοιξαν τα πάντα χωρίς σχέδιο, αφού απείλησαν τους πολίτες με πρόστιμα ενώ μείωναν τα δρομολόγια στις συγκοινωνίες, αφού εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων αυξάνουν την πληρότητα των πλοίων, τώρα ο κ. Μητσοτάκης, για να μην αναλάβει καμία ευθύνη, θυμήθηκε το φιλότιμο. Όμως οι πολίτες έχουν φιλότιμο και το έχουν αποδείξει, σε αντίθεση με τον ίδιο…».

Ανδρέας Ξανθός: Η κυβέρνηση υπερτονίζει την ατομική ευθύνη, ενώ χαλάρωσε αυτή

«Κοινός τόπος είναι ότι μετά την πρώτη φάση της πανδημίας και το lockdown όπου η χώρα τα πήγε αρκετά καλά και αποφύγαμε να ζήσουμε μία γενική τραγωδία όπως άλλες χώρες, θεωρούμε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης υπήρξε ένα σήμα χαλάρωσες και αμεριμνησίας», τόνισε από την Ιεράπετρα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με συνέντευξη στον σταθμό Λατώ fm.

Ανδρέας Ξανθός: Η κυβέρνηση υπερτονίζει την ατομική ευθύνη, ενώ χαλάρωσε αυτή

«Έγιναν πολλά λάθη, υπήρχαν παλινωδίες, αντιφάσεις στους χειρισμούς και θεωρώ ότι η ίδια η κυβέρνηση έδωσε το πρώτη αυτή το σήμα της χαλάρωσης που επηρέασε στη συνέχεια και τη συμπεριφορά των πολιτών. Υπήρξαν λάθη μεγάλα και στην πολύ πρόωρη κατάργηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα πολυκαταστήματα και στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων στα τραπέζια, στα καταστήματα εστίασης και τα προβλήματα που υπήρχαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς», πρόσθεσε.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84438 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*