Γερμανία Νεοναζί: Ο Στέφαν Ερνστ ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Βάλτερ Λιούμπεκ

Με την καθοδήγηση των δικηγόρων του, ο ο 46χρονος νεοναζί Στέφαν Ερνστ ανέλαβε την ευθύνη: «Εγώ πυροβόλησα. Αναλαμβάνω την ευθύνη». Και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Την ομολογία του, την ανέγνωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.  

«Ξέρω τι κάναμε εγώ και ο Χ. και θα παραμείνουμε για πάντα ασυγχώρητοι», είπε ο κατηγορούμενος, μιλώντας και για τον φερόμενο ως συνεργό του. «Αυτό που κάναμε ήταν λάθος. Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει επειδή έχει διαφορετική άποψη. Επέτρεψα να με καθοδηγούν οι λάθος απόψεις και αναλαμβάνω για αυτό την ευθύνη». Επίσης διατυπώθηκε η επιθυμεί του να ενταχθεί σε πρόγραμμα «απομάκρυνσης από τον ναζισμό».

Όπως ανέφερε, μυήθηκε στην ακροδεξιά ιδεολογία σε πολύ νεαρή ηλικία, από τον ίδιο τον πατέρα του, τον οποίο περιέγραψε ως «βαριά εξαρτημένο από το αλκοόλ και βίαιο προς τον ίδιο και την μητέρα του. «Το μίσος για τους ξένους έγινε ο κοινός τόπος με τον πατέρα μου, που ήθελα να με αγαπάει», πρόσθεσε στα πλαίσια να εξηγήσει πως οδηγήθηκε στο νεοναζισμό.

Κάποια στιογμή ο Στέφαν Ερνστ καταδικάστηκε σε φυλάκιση, για τον ξυλοδαρμό ενός ιμάμη τουρκικής καταγωγής στο Βισμπάντεν. «Ήρθα σε επαφή με τα λάθος άτομα», είπε, αναφερόμενος σε μέλη του νεοναζιστικού κόμματος NPD. Με τον Χ., γνωρίστηκε, όπως ανέφερε, το 2014. Οι δυο τους αρχικά συνεργάζονταν χωρίς να συζητούν για πολιτική, ενώ αργότερα εξασκούνταν στην σκοποβολή, χρησιμοποιώντας ως στόχο φωτογραφίες της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ.

Τότε ο Χ. πρότεινε ως πραγματικό στόχο τον Βάλτερ Λιούμπκε, τον οποίο, σε αντίθεση προς την Καγκελάριο, μπορούσε κανείς να συναντήσει σχετικά εύκολα. «Ο Χ. ήταν για μένα κάτι μεταξύ φίλου και πατέρα», δήλωσε ο Ερνστ επισημαίνοντας ότι ήταν εκείνος που τον έκανε ακόμα πιο επιθετικό.

Περιγράφοντας την ίδια την πράξη του, δήλωσε ότι το βράδυ της δολοφονίας οι δυο τους παρακολουθούσαν το σπίτι του Λιούμπκε μέχρι που εντόπισαν το φως της οθόνης του κινητού του στην βεράντα. Πλησίασαν και τον ακινητοποίησαν σε μια καρέκλα. «Ήρθε η ώρα να μεταναστεύσει», είπε ο Χ., σύμφωνα με την ομολογία του Ερνστ, αναφερόμενος στην φιλική προς τους μετανάστες στάση του χριστιανοδημοκράτη (CDU) πολιτικού. «Τον πυροβόλησα», συνέχισε, για να καταλήξει λέγοντας ότι ο ίδιος και ο φίλος του χώρισαν εκείνο το βράδυ με τη φράση «θα τα πούμε την Πέμπτη στη λέσχη σκοποβολής.»

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84438 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*