Alemagou κρούσμα: Η ανακοίνωση του μαγαζιού στη Μύκονο και τα νέα περιστατικά

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στο «νησί των ανέμων» εξαιτίας κρούσματος που εντοπίστηκε σε υπάλληλο του «Alemagou». Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν στο Instagram οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, διαψεύδοντας τις αρχικές φήμες ότι το κρούσμα ήταν σερβιτόρα του καταστήματος, το άτομο που βρέθηκε θετικό είναι υπάλληλος γραφείου. Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην ανάρτηση τους: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τεστ που έκανε υπάλληλος του γραφείου μας, βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ύστερα από αυτό και για λόγους ασφάλειας προχωράμε σε μοριακό τεστ Covid-19 στο σύνολο του προσωπικού και σε απολύμανση όλων των χώρων του καταστήματος».

Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Όπως είναι αυτονόητο, κρίναμε ότι το κατάστημα πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοελέγχου και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού».

Ωστόσο, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος το βράδυ της Τρίτης, όπου οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αποφάσισαν να «κατεβάσουν ρολά», παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία να υποβάλλουν σε τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό όλο το προσωπικό προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά της νόσου. Τα μοριακά τεστ έγιναν από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Μύκονο και τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα.

Πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

Πρόκειται για υπάλληλο η οποία εργάζεται σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος και είχε συμπτώματα της νόσου πριν από περίπου τρεις μέρες. Ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να μεταβεί στο κέντρο Υγείας του νησιού, να αναφέρει στους γιατρούς τα συμπτώματα που ένοιωθε και να ζητήσει να υποβληθεί προληπτικά σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Η υπάλληλος όταν επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, οι γιατροί που την εξέτασαν την ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και της σύστησαν της να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.

Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το βράδυ και η νεαρή κοπέλα διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό. Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν να κάνουν τεστ όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν και ταυτόχρονα να την κρατήσουν κλειστή έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ