Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Κανένα άλλο θέμα, μόνο η υφαλοκρηπίδα

Μοιραστείτε το:

Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: “Η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά με την Τουρκία το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Και αυτό είναι το μόνο θέμα που μπορεί να υπάρξει σε ένα τραπέζι διαλόγου ή σε μία μελλοντική προσφυγή στη Χάγη”, δηλώνει στη Real News ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει: “Αν η Τουρκία ψάχνει κάποια λύση – πακέτο για όλα όσα κατά καιρούς φαντάζεται ως διαφορές με την Ελλάδα, ας το ξεχάσει”. Σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση δεν χωρά εφησυχασμός και διαμηνύει: “H Ελλάδα είναι έτοιμη διά παν ενδεχόμενο. Έχουμε τον τρόπο και τα μέσα να απαντήσουμε, αν προκληθούμε. Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη”.

Όσον αφορά στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως αποτελεί εθνικό στοίχημα για τη χώρα και επισήμανε: “Πλέον, βάζουμε μπροστά τις μηχανές, ώστε έως τα μέσα Οκτωβρίου, να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε μία νέα Ελλάδα. Η αξιοποίησή του είναι μεγάλη ευκαιρία και μεγάλο στοίχημα για τη χώρα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, είναι το Next Generation Hellas“.

Καλαφάτης: Ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος τον τελευταίο καιρό

Σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής, ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ανέφερε: “Ο Ταγίπ Ερντογάν – ιδίως τον τελευταίο καιρό – είναι απρόβλεπτος και αναξιόπιστος. Άλλα έλεγε πριν ενάμιση χρόνο για την Αγιά Σοφιά και άλλα έκανε. Άλλα διακήρυσσε με την τελευταία παράνομη navtex και άλλα κάνει τώρα. Την ίδια ώρα, ενώ αποσύρει το ένα ερευνητικό από την Αν. Μεσόγειο, στέλνει το άλλο στην Κύπρο. Κανένας, λοιπόν, δεν μπορεί να προεξοφλεί τα επόμενα βήματά του”. “Η τελευταία απόφασή του για το “Ορούτς Ρέις” συνιστά θετική εξέλιξη και μένει να δούμε πόσο και προς τα που τελικά θα τραβήξει. Σίγουρα, πάντως, δικαιώνεται η στρατηγική της ψυχραιμίας, της αποφασιστικότητας και της εθνικής αυτοπεποίθησης, που ακολούθησε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση” πρόσθεσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ