Σωτήρης Τσιόδρας Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για τον κορονοϊό

Μοιραστείτε το:

Μια νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 9:30 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα. Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλο τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις τέτοιες τηλεδιασκέψεις την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση για τον κορονοϊό έχει συζητηθεί έντονα τον τελευταίο καιρό. Δημοσίευμα της Καθημερινής έκανε λόγο για διαφωνία του κ. Τσιόδρα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και γι’αυτό το λόγο έχει «εξαφανιστεί από το προσκήνιο».

75 κρούσματα την Κυριακή

Εβδομηνταπέντε κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ εκ των οποίων τα περισσότερα εντοπίζονται και σήμερα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στην Αττική εντοπίστηκαν 19 νέα κρούσματα, ενώ 15 εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη – τέσσερα σχετίζονται με το γάμο στους Αμπελόκηπους – και 13 στην Καβάλα – 11 σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως από τα 75 μόλις τα 9 είναι εισαγόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ