Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Κυριακή 2/8/2020

Μοιραστείτε το:

Σήμερα ανακοινώνουμε 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εξελίξεις με το εμβόλιο

Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού τον Νοέμβριο, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του Ρινάτ Μαξιούτοφ. Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

“Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό”, είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα. Μια ημέρα πριν, ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.

Μαζικός εμβολιασμός για τον κορονοϊό τον Οκτώβριο

Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του. Δήλωσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. “Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο”, δήλωσε ο Μουράσκο. Το Ινστιτούτο εργαζόταν στη δημιουργία ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό.

Ρωσία: Μαζικός εμβολιασμός για τον κορονοϊό τον Οκτώβριο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 95 νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φθάνει τους 14.058. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης 5.462 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των περιστατικών στη χώρα σε 845.443. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ