Ρωσία: Μαζικός εμβολιασμός για τον κορονοϊό τον Οκτώβριο

Μοιραστείτε το:

Ρωσία: Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του. Δήλωσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. “Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο”, δήλωσε ο Μουράσκο. Το Ινστιτούτο εργαζόταν στη δημιουργία ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 95 νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φθάνει τους 14.058. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης 5.462 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των περιστατικών στη χώρα σε 845.443.

Πολωνία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Όπως έγινε γνωστό, η Πολωνία κατέγραψε σήμερα αριθμό – ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ημερήσια βάση για τρίτη συναπτή ημέρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 658 νέα κρούσματα, εκ των οποίων περισσότερα από 200 στην Σιλεσία, την περιοχή όπου βρίσκονται ορυχεία στη νότια Πολωνία και όπου υπάρχει έξαρση κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων. Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη πέντε θανάτους.

Η χώρα έχει καταγγράψει συνολικά 46.346 κρούσματα και 1.721 θανάτους από την COVID-19. Ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση. Ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι δήλωσε σήμερα ότι περιορισμοί πιθανόν να επιβληθούν στους γάμους, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει εστίες μόλυνσης. “Σκεφτόμαστε να επιβάλουμε, στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων, περιορισμούς που θα προβλέπουν μικρότερο επιτρεπόμενο αριθμό προσκεκλημένων στους γάμους ή να καταγράφονται οι γάμοι ώστε να είναι εφικτός ο μεγαλύτερος έλεγχος”, είπε ο υπουργός στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24. Η υγειονομική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών και των εργασιακών συνθηκών στα ορυχεία, στα οποία είναι δύσκολο να επιβληθούν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ