Κορονοϊός Νίκος Σύψας: Είμαστε σε «κόκκινο συναγερμό»

Μοιραστείτε το:

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ: «Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ‘κόκκινο συναγερμό’. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε».

Μάλιστα, ο ίδιος έσπευσε να εξηγήσει πως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο δεύτερο κύμα θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά. Τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία της μάσκας και τήρησης των αποστάσεων: «Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης. Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά».

Αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σκέφτεται ήδη την επιβολή νέων ακόμα πιο αυστηρών μέτρων: «Δε θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας». Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση διαρρέει πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής, θα υπάρξουν τοπικά lockdown και «λουκέτο» σε καταστήματα που αποτελούν κίνδυνο.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, «εφόσον όλοι κατανοήσουμε τον κίνδυνο». Τέλος, σημείωσε πως παρατηρείται σημαντική αύξηση της διασποράς του κορονοϊού στους νέους ανθρώπους. Σχετικά με τα ορφανά κρούσματα, ανέφερε ότι ο ιός μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε μέσα στην κοινότητα: «Είναι ένα ιδιαίτερο ανησυχητικό σενάριο».

Μόσιαλος: Όχι πανικός, φορέστε μάσκα

Ο κ. Μόσιαλος σχολίασε μέσω social media τα σημερινά (1/8) κρούσματα, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως δεν χρειάζεται πανικός μετά την ανακοίνωση των 110 νέων κρουσμάτων, ενώ τονίζει δε πως “δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών”.

Διαβάστε αναλυτικά: Ηλίας Μόσιαλος: Όχι πανικός, φορέστε μάσκα – Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown [pic]

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ