Κορονοϊός Γάμος Θεσσαλονίκη: “Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος” λέει ο γαμπρός [vid]

Μοιραστείτε το:

Κορονοϊός Γάμος Θεσσαλονίκη: Ο γάμος του έγινε είδηση καθώς αποτέλεσε “φυτώριο” διάδοσης κρουσμάτων του κορονοϊού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γαμπρός ανέφερε: “Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ότι είμαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου. (…) Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;” σημείωσε. Στην ερώτηση αν κάποιος ήταν άρρωστος ή “ύποπτος” για κρούσμα, ανέφερε πως “δεν πάει κάπου το μυαλό του”. Σημειώνεται πως θετικοί έχουν βρεθεί 16 άνθρωποι, μεταξύ τους η νύφη, ο γαμπρός και ο Dj.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ


Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο DJ ανέφερε: “Όλα πήγαν καλά, τα παιδιά χόρεψαν. Τελειώνει ο γάμος και μετά από τρεις τέσσερις ημέρες, άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα. Είχα δέκατα, πήγα και έκανα το τεστ και βγήκα θετικός”. Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του “Παπανικολάου”, Αδαμάντιος Χλωρός, δήλωσε πως γαμπρός και νύφη πήραν εξιτήριο και βρίσκονται σε περιορισμό στο σπίτι τους, έχοντας επαφή με τον ΕΟΔΥ.

Νέα μέτρα

Στο μεταξύ, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, από σήμερα ισχύουν και πάλι αυξημένα μέτρα προστασίας, ως το τέλος του μήνα. Θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών. Για γάμους, βαπτίσεις και ανάλογες εκδηλώσεις, από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων – με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων. Επίσης, από Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8, για μία εβδομάδα, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων έως τις 31/8. Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες έως τις 31/8, παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία. Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ. Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ