Κορονοϊός: 60 κρούσματα μόνο σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα – Που εντοπίζονται τα υπόλοιπα 50

Ιδιαίτερη ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας προκαλούν τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα, ενώ μόλις τα 9 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας και 3 εισαγόμενα από τουρίστες ή από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως 60 από τα 110 κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα και σχετίζονται με το δύο γνωστές εστίες – ο γάμος στη Θεσσαλονίκη και η εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

– 9 κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 3 εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως,
– 19 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– 37 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (10 εκ των οποίων σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους).
– 23 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και σχετίζονται με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, όπου υπήρξαν μαζικά κρούσματα.


– 6 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο– 3 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.  1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Δύο (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 46 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). ».

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 81831 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*