Φυλακές: Τέλος οι μεταγωγές κρατουμένων για τρομοκρατία σε αγροτικές – Πιο δύσκολες οι εισαγωγές σε θεραπευτικά ιδρύματα – Περιορισμοί στις άδειες

Μοιραστείτε το:

Φυλακές: Τα νέα μέτρα περιέγραψε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην παρουσίαση του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας”, στο υπουργικό συμβούλιο. Ο υπουργός ενημέρωσε πως τίθενται αυστηρότερες προϋποθέσεις για την μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων για τρομοκρατία στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών. “Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, βάζουμε φρένο στην κατάχρηση του συστήματος αδειών και πατάμε γκάζι στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων” είπε.

Επίσης, ενημέρωσε πως επαναπροσδιορίζεται η διαδικασία εισαγωγής των κρατουμένων σε Θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης ή νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι ασθενείς κρατούμενοι θα εισάγονται μόνο με εντολή του διευθυντή της οικείας θεραπευτικής, ή ψυχιατρικής μονάδας σε ειδικό θεραπευτικό Κατάστημα Κράτησης. Ακόμη, εισάγονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών των κρατουμένων,  προβάλλοντας ως αιτιολόγηση πως παρατηρούνται αυξανόμενα περιστατικά παραβίασης των όρων της άδειας.

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε την ανάπτυξη του δικτύου “ΕΠΑΝΟΔΟΣ“, σε διάφορες πόλεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο υποστηρικτικό πλέγμα, με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων όπως ανέφερε. Επίσης, ανακοίνωσε την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης. Όπως έκανε γνωστό, εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης.

Επίσκεψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στις φυλακές Ελαιώνα

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στη Μύκονο, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ανήγγειλε την έναρξη εντατικών ελέγχων στα νησιά και άλλες περιοχές τουριστικές, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας και την αποτροπή του συνωστισμού. Επίσης ανήγγειλε προσλήψεις στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, προσθέτοντας πως φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ