Τσοχατζόπουλος: Αρνητικός στον κορονοϊό [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Αρνητικό στον κορονοϊό ήταν το τεστ στον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020, ανήμερα των γενεθλίων του, με πυρετό και αρρυθμίες. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πάσχει από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα για το οποίο έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί επί μακρόν. Όπως δήλωσε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, νοσηλεύεται με συμπτώματα πνευμονίας. Η κατάσταση της υγείας 81χρονου πολιτικού θεωρείται κρίσιμη.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Σταμάτη: «Η οικογένεια μας δοκιμάζεται για μίαν ακόμα φορά. Όλα αυτά, που έχουμε περάσει έχουν επιβαρύνει πολλαπλώς την υγεία του Άκη. Αυτήν την στιγμή, όπως γνωρίζετε, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας, είναι ωστόσο αγωνιστής, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και δεν σταματά στιγμή να μας στηρίζει με τον δοτικό του χαρακτήρα. Με την βοήθεια του Θεού, γιατί μόνον αυτήν έχουμε, πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012 με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Άμυνας και τον Οκτώβριο του 2013 καταδικάστηκε σε εικοσαετή κάθειρξη. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, ενώ το αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους για λόγους υγείας έγινε δεκτό στις 5 Απριλίου.

Τον Ιανουάριο του 2020 διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς δικογραφία με εμπλεκόμενο τον Άκη Τσοχατζοπουλο. Στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας αποδίδεται το αδίκημα της απιστίας για τη σύμβαση με την εταιρεία Siemens, την περίοδο 2001-2006, που αφορά σε στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία ύψους περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για συνέργεια στην απιστία σε βάρος περίπου 30 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, στελέχη της εταιρείας και στρατιωτικοί.

Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στο Χαλάνδρι μετά την πρώτη αποφυλάκιση του πρώην υπουργού (Μάιος 2017)

Εξώδικο στην Αρετή Τσοχατζοπούλου

Το Δεκέμβριο 2019, ο Άκης Τσοχατζόπουλος στράφηκε νομικά εναντίον της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, με αφορμή την πηγή του «ελάχιστου», όπως αναφέρει, εισοδήματος που του δίνει για να συντηρείται. Ο πρώην πολιτικός τονίζει στο έγγραφο ότι πίσω από αυτά τα χρήματα ενδέχεται να βρίσκονται πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις. «Θέλω να σε προστατεύσω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τσοχατζόπουλος μέσω του δικαστικού εγγράφου. Από το κείμενο που διέρρευσε, o Ακης Τσοχατζόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι έχει πληροφορίες πως η κόρη του έχει επαφές με συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρόσωπα, ομάδα συμφερόντων, όπως τα αποκαλεί, που την «εξωθούν σε επαφές και πιθανόν συνεργασίες με άτομα τα οποία δεν τολμούν να απευθυνθούν σε εκείνον προσωπικά, αλλά τη χρησιμοποιούν λόγω της συγγενικής τους σχέσης για να υλοποιήσουν σκοτεινά σχέδια ή να καλύψουν αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα…».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την κόρη του Αρετή

Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» τον Αύγουστο του 2018

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ