Κορονοϊός γάμοι: Τα γλέντια που κατέληξαν σε «πάρτυ» διασποράς του ιού

Μοιραστείτε το:

Ανησυχία στις αρχές έχουν προκαλέσει οι πολυπληθείς τελετές, που είναι εν δυνάμει πηγές διασποράς του κορονοϊού. Σήμερα μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου 2020 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων.

Στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός μετά από γάμο και γλέντι που εξελίχθηκε σε σημαντική εστία διασποράς του κορονοϊού. Συνολικά 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής. Περίπου 100 άτομα έδωσαν δείγμα, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Μεταξύ αυτών είναι η νύφη και ο πατέρας της, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Στα θετικά κρούσματα περιλαμβάνεται και ο γαμπρός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό και νοσηλεύεται επίσης σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα.», είπε ο γαμπρός στον ΣΚΑΙ.

Για το γάμο είπε: «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;»Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος.», συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στους θετικούς είναι και ο DJ του πάρτυ. Ο ίδιος μίλησε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του από τον ΕΟΔΥ για να του δώσουν οδηγίες. O DJ μπήκε μόνος του σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο DJ, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο γλέντι. «Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», σημείωσε. «Επειδή είχα άλλες δουλειές, δεν πρόλαβα να παίξω σε άλλα μαγαζιά, οπότε πιστεύω ότι δεν το μετέδωσα τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος», είπε.

Ο γάμος, με σχεδόν 150 καλεσμένους όπως ανέφερε ο γαμπρός στον ΣΚΑΙ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του μυστηρίου, οι καλεσμένοι πήγαν σε κτήμα δεξιώσεων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και παρά το γεγονός πως το γλέντι είχε προγραμματιστεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο μεταφέρθηκε σε εσωτερική αίθουσα γιατί είχε αρχίσει να ρίχνει ψιλόβροχο.

Γάμος με κρούσματα στις Σέρρες

Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη, αναστάτωση έχει προκληθεί και στις Σέρρες, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε γάμος με περίπου 300 άτομα και ήδη έχουν βρεθεί θετικά σε κορονοϊό τρία άτομα. Στα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί είναι ο αδερφός του γαμπρού και δύο ξαδέρφια τους από την Αθήνα.

Ο κόσμος ήταν πολύς είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο νομίατρος Σερρών, Αναστάσιος Αναστασιάδης κάνοντας γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση. «Έχουμε ζητήσει καραντίνα για τους καλεσμένους», σημείωσε εκτιμώντας πάντως ότι η διασπορά δεν θα είναι μεγάλη δεδομένου ότι το γλέντι έγινε σε εξωτερικό χώρο, μάλλον το κρούσμα μηδέν ήταν το ζευγάρι από την Αθήνα που ήρθε λίγο πριν τον γάμο και έφυγε αμέσως μετά οπότε δεν είχε επαφή με πάρα πολύ κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αναστασιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εστιάζοντας στα μέτρα πρόληψης που πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε για να φρενάρουμε την εξάπλωση της COVID-19.

Σημειώνεται ότι από τα 78 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 18 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 78 κρουσμάτων

  • δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
  • εικοσιτέσσερα (24) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ