Πλατεία Βικτωρίας πρόσφυγες: Δράση αλληλεγγύης από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Μοίρασαν τρόφιμα και νερό [pics]

Μοιραστείτε το:

Οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων, που μπόρεσαν να φύγουν τις τελευταίες ημέρες από την Μόρια, βρήκαν καταφύγιο στην Αθήνα, στην πλατεία Βικτωρίας. Έφυγαν από τη Λέσβο μετά τη χορήγηση ασύλου, όμως δεν έχουν που να πάνε. Βρίσκονται σε αδιέξοδο και η πλατεία Βικτωρίας είναι μία λύση απελπισίας. Ανάμεσα τους είναι γυναίκες έγκυες και και μωρά λίγων ημερών, που κοιμούνται στο δρόμο. Σκεπασμένοι με ό,τι βρουν από τους σάκους που κουβαλούν βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι εν μέσω πανδημίας, στους δρόμους μιας πόλης που βράζει.

Τους πρόσφυγες έχουν πλαισιώσει αλληλέγγυες συλλογικότητες και πολίτες. Φαγητό, φρούτα και νερό προσέφερε το απόγευμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας άλλη μία δράση αλληλεγγύης. «Καλούμε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», έγραφε το κάλεσμα της οργάνωσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τις τελευταίες μέρες «η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο».

Κάθε μέρα στην πλατεία Βικτωρίας έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο καθώς αδυνατούν να βρουν σπίτι, κάτι εξαιρετικά δύσκολο στη σημερινή αγορά, που επιπλέον επιβαρύνεται από τη διάχυτη ξενοφοβία.

«Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της», αναφέρει.

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη και όλας στιγμή, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και παρέχοντας φαγητό και νερό. Σήμερα, προσφέραμε φαγητό, νερό και φρούτα.

Όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα για των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ