Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Μάτι σήμερα ο πρωθυπουργός

Μοιραστείτε το:

Το Μάτι για μία μη προγραμματισμένη επίσκεψη επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής και θα συζητήσει μαζί τους για τον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό του Ματιού που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη γίνεται 7 ημέρες μετά την τραγική επέτειο από τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Η φωτιά στο Μάτι

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 ξέσπασε πυρκαγιά, κοντά στο Νταού στην Πεντέλη, βόρεια της κεντρικής πλατείας του χωριού. Στην αρχή η πυρκαγιά κατευθυνόταν με φυσιολογικούς ρυθμούς προς την περιοχή του Διονύσου, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, αλλά το απόγευμα ο άνεμος ισχυροποιήθηκε και άλλαξε κατεύθυνση. Η πυρκαγιά κατέκαψε τη βόρεια πλευρά του χωριού του Νταού και κινήθηκε δια μέσου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, προς την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, στους οικισμούς Νέος Βουτζάς αρχικά και Κόκκινο Λιμανάκι και Μάτι μετέπειτα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Από την πυρκαγιά στο Μάτι έχασαν συνολικά τη ζωή τους 102 άτομα, ενώ καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια και οχήματα. Λόγω της γρήγορης εξάπλωσης, πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και είτε εγκλωβίστηκαν και κάηκαν στα σπίτια τους είτε έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαφύγουν πεζή ή με τα αυτοκίνητά τους, καθώς παγιδεύτηκαν λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα βρέθηκαν 26 νεκροί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν την έξοδο για τη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν εκεί.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 9 άτομα πνίγηκαν στη θάλασσα όπου κατέφυγαν περιμένοντας βοήθεια.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ