Ακάρ Ελλάδα: Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για επιθεώρηση [pics]

Μοιραστείτε το:

Σε μια ακόμη επικοινωνιακή κίνηση προχώρησε η Άγκυρα, στο πλαίσιο των προκλήσεων της σε Αιγαίο, Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ. Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετέβη στην Αδριανούπολη μαζί με στελέχη της Τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις στα τουρκικά στρατεύματα, στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας.  Όπως αναφέρει το Anadolu, ο κ. Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιούν επιθεώρηση και έρευνες.

Μάλιστα, το δίκτυο EHA NEWS έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από την άφιξη του Ακάρ μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο σημείο. ​Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, τον Ακάρ και τους αρχηγούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποδέχτηκαν στηn 54η Διοίκηση Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων, ο Διοικητής Εκρέμ Τσενάλπ, ο Διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) Στρατηγός Μούσα Αβσεβέρ και άλλοι αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο πρόκειται για προγραμματισμένη ή όχι επιθεώρηση, αλλά και το κατά πόσο μπορεί αυτή η κίνηση του Ακάρ να αποτελεί μια ακόμη απόπειρα πρόκλησης της τουρκικής πλευράς που τις τελευταίες ημέρες φροντίζει να δυναμιτίζει το κλίμα, με τελευταίο – χρονικά – «χτύπημα» αυτό των επιχειρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, για τις οποίες το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ πήρε θέση καταδικάζοντας τις πρακτικές του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου 2020, μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της Άγκυρας για το «πάγωμα» των επιχειρήσεων του Oruc Reis στη Μεσόγειο, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX, για έρευνες του ερευνητικού σκάφους Barbaros  στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο  εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοίνωσε την αναβολή των ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως μετέδωσε  η Daily Sabah, ο Καλίν δήλωσε: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας βάλουμε τις έρευνες σε αναμονή για λίγο».

Σε συνέντευξη στο CNN Turk είπε επίσης ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε εποικοδομητικό ρόλο, διέψευσε ωστόσο γερμανικά δημοσίευμα που ανέφεραν ότι οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου. Χαρακτήρισε επίσης την Ελλάδα σημαντικό γείτονα και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα με την Ελλάδα. Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στις υφαλοκρηπίδες τους, και να γίνουν κοινές μελέτες σε αμφιλεγόμενες περιοχές». Συνεχίζοντας δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Ας είμαστε εποικοδομητικοί, ας περιμένουμε λίγο». Επίσης, είπε ότι τα διμερή ζητήματα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα αν χρησιμοποιείται ως παράγοντας πίεσης η ένταξη στην ΕΕ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ